Σοκαριστικές καταγγελίες φαντάρων για Έβρο: Συμμετέχουν υποχρεωτικά σε Περίπολα που κυνηγούν πρόσφυγες

Οι φάνταροι καταγγέλλουν ότι υποχρεωτικά και παρά τη θέληση τους, συμμετέχουν σε Περίπολα του Στρατού στον Έβρο που κυνηγούν πρόσφυγες.

5835c9551dc52424328b4bd8

Το δίκτυο Σπάρτακος προχώρησε στην εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία ότι στην 11 Α/Κ ΜΜΠ οι φαντάροι συμμετέχουν σε περίπολα για να κυνηγάνε πρόσφυγες «υποχρεωτικά και παρά την θέλησή τους.

Όπως τονίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων σχολιάζοντας το απαράδεκτο γεγονός με τον αυτόκλητο «συνοριοφύλακα», που κλείδωσε πρόσφυγες σε κλειστό τρέιλερ φορτηγού, στην Αλεξανδρούπολη, “τα περίπολα την στήνουν στα περάσματα προσφύγων-μεταναστών και μόλις τους δουν, σκοπεύουν στην σύλληψη προσφύγων (περιορισμό την λέει το ΓΕΕΘΑ), με απώτερο σκοπό την επαναπροώθηση τους”.

“Τα περίπολα αυτά είναι τετραμελή και δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για το προσωπικό. Για 8 ώρες περιπολούν στον Έβρο χωρίς η μονάδα να τους δίνει ένα σάντουιτς ή ένα μπουκαλάκι νερό”.

Σημειώνουν μάλιστα πως “βάζουν κάτω τους πρόσφυγες και τους αφαιρούν: παπούτσια κινητά για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν και καταγράψουν τα όσα βιώνουν τις ζώνες και συχνά τα ρούχα, αφήνοντας τους γυμνούς τα έντυπα τους ώστε να μην μπορούν να θέσουν κανένα αίτημα και φυσικά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει για τον πρόσφυγα να του αφαιρείς τα χαρτιά του”

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καβησός Φέρρες: Φαντάροι καταγγέλλουν τη δράση του στρατού εναντίον των προσφύγων

Οι φασίστες είναι η κορυφή του παγόβουνου

“Μπροστά μας έχουμε το Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας που θεωρεί και αντιμετωπίζει Εχθρικά τις Ασύμμετρες Απειλές τους: Κοινωνικά κινήματα, Πρόσφυγες, Μειονότητες.
Γενική καταδίκη από τους δημοκράτες πολίτες προκάλεσε η είδηση ότι φασίστες της Αλεξανδρούπολης βγήκαν παγανιά για να μαζέψουν “κομμάτια”, όπως ονομάζουν τους πρόσφυγες.
Η Δικαιοσύνη παρενέβη και οι τρεις (3) φασίστες συνελήφθησαν για αντιποίηση αρχής, γιατί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και καλούσαν όσους μοιράζονται τις σιχαμένες ακροδεξιές αντιλήψεις τους, να κάνουν πογκρόμ εναντίον των προσφύγων.
Πολιτική κάλυψη σε όλους αυτούς τους φασίστες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Τετάρτη 23/8 στην Αλεξανδρούπολη, πρόσφερε η ακροδεξιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Για να δούμε όμως τι μας καταγγέλλουν οι φαντάροι από την 110 Α/Κ ΜΜΠ σε επιστολή τους που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Οι συνφάνταροι καταγγέλλουν ότι Υποχρεωτικά και παρά τη θέληση τους, συμμετέχουν σε Περίπολα του Στρατού στον Έβρο που κυνηγούν πρόσφυγες.
Τα περίπολα αυτά είναι τετραμελή και δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για το προσωπικό. Για (8) ώρες περιπολούν στον Έβρο χωρίς η μονάδα να τους δίνει ένα σάντουιτς ή ένα μπουκαλάκι νερό.
Τι κάνουν και ποιοι το κάνουν;

Οι φαντάροι μας αποκαλύπτουν ότι τα κοινά περίπολα Στρατού-Αστυνομίας σταδιακά μετατράπηκαν σε περίπολα που απαρτίζουν αποκλειστικά φαντάροι και χαμηλόβαθμα στελέχη, οι οποίοι έχουν αναλάβει Αστυνομικά Καθήκοντα.
Ποιες είναι οι προφορικές διαταγές της στρατιωτικής ηγεσίας για να μην υπάρχουν γραπτές αποδείξεις;
Τα περίπολα την “στήνουν” στα περάσματα προσφύγων-μεταναστών και μόλις τους δουν, σκοπεύουν στην σύλληψη προσφύγων (περιορισμό την λέει το ΓΕΕΘΑ), με απώτερο σκοπό την Επαναπροώθηση τους.

Βάζουν κάτω λοιπόν τους πρόσφυγες και τους αφαιρούν: παπούτσια κινητά για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν και καταγράψουν τα όσα βιώνουν τις ζώνες και συχνά τα ρούχα, αφήνοντας τους γυμνούς τα έντυπα τους ώστε να μην μπορούν να θέσουν κανένα αίτημα και φυσικά όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει για τον πρόσφυγα να του αφαιρείς τα χαρτιά του
Στην συνέχεια έρχεται η Αστυνομία για να τους συλλάβει και η Συνοριοφυλακή για να τους Επαναπρωθήσει.
Φυσικά, εκδηλώνεται κάθε είδους βαρβαρότητα, με άσκηση βίας στους απροστάτευτους πρόσφυγες.

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί και οξυνθεί αφενός γιατί υπάρχει Ανοχή της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας, αφετέρου γιατί οι πρόσφυγες έχουν δαιμονοποιηθεί και στοχοποιηθεί ως υπεύθυνοι εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιτυγχάνει να συγκαλύψει την Αποτυχία του Επιτελικού της Κράτους, ενώ ταυτόχρονα φασιστοποιεί και κάνει Απάνθρωπο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποια είναι η δράση των ΕΠ.ΟΠ. -πολλοί κατάγονται από την περιοχή και μοιράζονται έτσι και αλλιώς φασιστικές αντιλήψεις-, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους πρόσφυγες που θεωρούνται εμπρηστές, δηλαδή υπεύθυνοι της καταστροφής του Έβρου και της ταλαιπωρίας των ΕΠ.ΟΠ., που βασικά σηκώνουν το βάρος της Πολιτικής Προστασίας που στρατιωτικοποιείται. Αυτοί πάνε στα περίπολα στον Έβρο, στα Περίπολα Δασοπροστασίας, μπαίνουν σε Επιφυλακή και ρίχνονται ανεκπαίδευτοι στις πυρκαγιές. Έχοντας επομένως ένα ψίχουλο δοτής εξουσίας και την Ανοχή της Ηγεσίας θα εκδηλώσουν κάθε μορφή βίας.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Θυμίζουμε: Με FULL FACE, χειροπέδες και όπλα τα περίπολα πυρασφάλειας για να συλλαμβάνουν πρόσφυγες!

Καλούμε τους φαντάρους να Αντισταθούν σε όλη αυτή την Κτηνωδία. Να μας καταγγέλλουν άμεσα στέλνοντας επιστολές στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.

Εμείς καταδικάζουμε τις άθλιες αυτές ρατσιστικές κατασταλτικές επιχειρήσεις του Στρατού, που εντάσσονται στην αντιπροσφυγική κυβερνητική πολιτική με επιδίωξη την περιφρούρηση της Ευρώπης Φρούριο και την επιβολή του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.

Απαιτούμε την ανθρωπιστική αντιμετώπιση των προσφύγων και την αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων τους.

Οι κυβερνήσεις και η ΕΕ που Απαγόρευσαν την όποια Νόμιμη διέλευση των προσφύγων ευθύνονται για τις απελπισμένες πρακτικές των τελευταίων.

Οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ έριξαν και ρίχνουν τους πρόσφυγες στους διακινητές.
Είναι όψεις του ίδιους νομίσματος, αλληλοτροφοδοτούνται καθώς η μια πλευρά παράγει Κέρδη και η άλλη Καταστολή και Νομιμοποίηση της ακροδεξιάς πολιτικής”.

Αρχική φωτογραφία – Φωτογραφία αρχείου

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…