Newsroom

Newsroom

Σοκάρει τη υπόθεση εμπορίας βρεφών στα Χανιά

Υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών ερευνά η Αστυνομία στα Χανιά που πιθανόν να βρίσκεται μπροστά στην εξάρθρωση κυκλώματος με πολύχρονη δράση που είχε απλώσει τα πλοκάμια του και εκτός Ελλάδας.

vrefos moro 1 radiolasithi.gr

Τη δράση κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά με προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και πιθανόν και στο εξωτερικό φαίνεται ότι ξεσκεπάζει η ερευνά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, στη σύλληψη δύο γιατρών στα Χανιά έχουν προβεί οι αστυνομικές αρχές στην οποία φέρονται να εμπλέκονται οι δύο άνδρες. Οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν μακρά πορεία στον χώρο της ιατρικής, ενώ δεν αποκλείονται και περισσότερες συλλήψεις άλλων ατόμων.

Έρευνες διεξήχθησαν σε ιατρείο αλλά και σε οικίες, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Την ίδια στιγμή σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, η εγκληματική οργάνωση που δρούσε στα Χανιά αποτελούνταν από 8 μέλη, που κατηγορούνται για παράνομες υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες, εικονικούς γάμους, πωλήσεις ωαρίων και DNA και πληθώρα άλλων κακουργηματικών πράξεων που σχετίζονται με την απόκτηση παιδιού με παράνομο τρόπο.

Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως η εγκληματική οργάνωση δρούσε για τουλάχιστον δέκα χρόνια με «βάση» την Κρήτη αλλά είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ των περιοχών που είχε επικερδή δραστηριότητα η συμμορία ήταν: Αττική, Αγρίνιο, Κατερίνη, Τρίκαλα.

 

 

Τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν ποσά της τάξεως των 120.000 ευρώ ανά περιστατικό.

Η εγκληματική οργάνωση, έχοντας αναπτύξει αποτελούμενο από κλινικές, ιατρικά εργαστήρια, εξωτερικούς ιατρούς, μεριμνούσε για τη συγκάλυψη της δράσης της οργάνωσης. Παραποιούσαν τα στοιχεία στις καταχωρίσεις ωοληψιών, τους ιατρικούς φακέλους, έβρισκαν γυναίκες για να κάνουν εικονικούς γάμους και είχαν εντάξει στην εγκληματική οργάνωση δικηγόρους και συμβολαιογράφους για να φτιάχνουν τα εικονικά χαρτιά και να ξεγελούν τα δικαστήρια.

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, ένας γυναικολόγος μοίραζε δραστηριότητες και αμοιβές για την εξεύρεση γυναικών μέχρι και την ολοκλήρωση των παράνομων γεννήσεων και υιοθεσιών. Τα χρήματα ξεκινούσαν από 300 ευρώ και έφταναν τις 5.000 ευρώ.

Το κόστος για τους «πελάτες» ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας που υλοποιούνταν στην κλινική υποβοηθούμενης μητρότητας ανερχόταν στις περισσότερες περιπτώσεις από 70.000 έως 100.000 ευρώ (χωρίς να περιλαμβάνονται οι μηνιαίες καταβολές αποζημίωσης παρένθετης εκ μέρους του ενδιαφερόμενου γονέα), εκ των οποίων το 70% αφορά σε καθαρό κέρδος του κέντρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε «ιδιαίτερες» περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών καταγράφηκε και κόστος που έφτανε στις 120.000 ευρώ.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…