Newsroom

Newsroom

Σοκάρει η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου: Ο πατέρας μου με βίαζε από τα 11 μου

«Μαραθωνοδρόμος» και στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή η Μαρία Πολύζου. Η μαραθωνοδρόμος μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της «Μην Τα Παρατάς», εξομολογείται τα δύσκολα παιδικά της χρόνια

πολυζου

 Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών είδε τη σκοτεινή πλευρά της ζωής στα παιδικά της χρόνια όταν βίωσε την κακοποίηση στον στενό οικογενειακό κύκλο της. 

Η ίδια μιλώντας σήμερα στο Mega, τόνισε ότι μέσα από τον αθλητισμό, «μου δόθηκε τελικά η ζωή. Όχι μόνο να διανύω τα 42.195 μέτρα, όχι μόνο να τερματίζω τον καρκίνο του μαστού που πέρασα, αλλά κυρίως όμως να καταφέρνω να βγαίνω νικήτρια από την μεγαλύτερη μάχη που έδωσα. Με την κακοποίηση. Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου».

Παράλληλα, η 52χρονη πρώην πρωταθλήτρια προέτρεψε όλα τα παιδιά που όπως εκείνη πέφτουν θύματα κακοποίησης, να μιλήσουν χωρίς φόβο. «Τα καταθέτω γιατί έχουμε χρέος να προστατεύουμε τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος και κάθε παιδί πρέπει να ξέρει ότι μπορεί να μιλήσει» σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά.

Η Μ. Πολύζου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της καταθέτει αναφερόμενη στον πατέρα της ότι «έπινε και όταν μεθούσε, γινόταν βίαιος. Μας χτυπούσε και τον τρέμαμε όλοι. Εμένα από την ηλικία των 11-12 ετών με βίαζε». «Με σωσίβιο τον αθλητισμό τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου. Μου άρεσε να δραπετεύω στον δικό μου κόσμο. Την ομορφιά που χρειαζόμουν την έφτιαχνα μέσα μου. Υποσυνείδητα ίσως, από πολύ μικρή προσπαθούσα να μην είμαι εντελώς εκεί όπου βρισκόταν το σώμα μου, αλλά να περιπλανιέμαι όπου με οδηγούσε το μυαλό και η ψυχή μου», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο της. 

Σημειώνεται ότι η Μαρία Πολύζου το 1996 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας σε Μαραθώνιο Ολυμπιακών Αγώνων και το 2010 η γυναίκα που αναβίωσε το Φειδιππίδειο άθλο, διανύοντας διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα – Τύμβος Μαραθώνα (524 χλμ) για την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…