Newsroom

Newsroom

Σοκάρει η Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές και το έχω πληρώσει» (video)

«Ξέρω ότι στο ΣΕΗ υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που δεν ακούστηκαν, αυτό που έχει βγει δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε η Δ. Λαμπρόγιαννη

λαμπρόγιαννη

H Δάφνη Λαμπρόγιαννη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δε γίνεται» με την Ναταλία Γερμανού και όσα είπε για το κίνημα metoo και όσα συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό χώρο κόβουν την ανάσα.

Η γνωστή ηθοποιός μάλιστα είπε ότι και η ίδια έχει βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές, χωρίς να το καταλαβαίνει πραγματικά τη στιγμή που συμβαίνει, ενώ αποκάλυψε ότι και πολλές καταγγελίες που έχουν φτάσει στο ΣΕΗ δεν έχουν διερευνηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σημείωσε ότι «μεγαλώσαμε μαζί με ανθρώπους που μας άδειασαν πολύ άσχημα και μιλάω για όλες αυτές τις ιστορίες που όλοι ακούσαμε στο metoo αλλά και όσες δεν ακούσαμε.

Γιατί υπάρχουν πολλές ιστορίες που δεν βγήκαν προς τα έξω και δεν θα βγουν ποτέ. Ξέρω ότι στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που δεν ακούστηκαν, δηλαδή αυτό που έχει βγει δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες».

«Είτε είσαι καλλιτέχνης είτε είσαι σε μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά, μπορείς μια χαρά να γίνεις ένας φανερός ή κρυφός βασανιστής ανθρώπων. Επειδή είναι πάρα πολύ δύσκολο και τώρα να φτάσουν αυτά τα πράγματα εκεί που πρέπει δικαστικά, πολλά δεν γίνονται γνωστά.

Ίσως καλό θα ήταν όλο αυτό το lifestyle που δημιουργεί κάποια είδωλα πολύ εύκολα, γιατί χρειάζονται ώστε να καταναλωθούν, να μην ενδυναμώνονται άνθρωποι ελαφρά τη καρδία.

Να μην τους κάνουμε Θεούς τόσο εύκολα και ίσως να ψάχνουμε και λίγο περισσότερο όταν κάνουμε τα πορτρέτα του για το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει και δεν ξέρω τι μπορεί να βγει στον αέρα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Ξέραμε κακές συμπεριφορές, τις είχαμε αποδεχθεί γιατί έπρεπε να δουλεύουμε και ζούσαμε σε ένα πλαίσιο που οι γυναίκες πρέπει να αντέχουν για να έχουν δουλειά και να καταφέρουν οι «αδύναμοι» να κάνουν αυτό που θέλουν, αλλά στην ουσία όχι δεν ξέραμε».

«Όταν ξεκίνησε το metoo στην Ελλάδα και ακούγαμε ήδη για αυτό στην Αμερική, ήμουν από αυτούς που πολύ γρήγορα είπε «ναι, ρε συ, καλά τώρα το θυμήθηκαν;

Έκανες πρώτα καριέρα και μετά από 20 χρόνια θυμήθηκες ότι είχες περάσει άσχημα». Δεν πέρναγε δηλαδή από το μυαλό μου ότι μπορεί να έχω βιώσει και εγώ.

«Όταν λοιπόν άρχισα να καταλαβαίνω τι έχει συμβεί, άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί και σε μένα, που θεωρούσα ότι εγώ δεν έχω πάθει τίποτα.

Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές και πολύ σοβαρά. Απλώς, επειδή κατάφερνα να πηγαίνω παρακάτω, δεν το θεωρούσα κακοποίηση. Έτσι μαθαίνουμε ότι εσύ πρέπει να τα βγάλεις πέρα, όχι ο άλλος που σου επιτίθεται, να μην σου επιτίθεται.

Επίσης, κατάλαβα το πόσο κοστίζει να αντιστέκεσαι και το έχω πληρώσει με την υγεία μου… Δεν ξέρω πόσες φορές έχω μπει στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πόσες εγχειρήσεις έχω κάνει » συνέχισε, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

«Θέλω και τα δυο μου χέρια όταν δουλεύω. Δεν θέλω να μου την πέφτει κανένας, δεν θέλω να μου επιτίθεται κανένας, θέλω να έχω ελεύθερα τα χέρια και το σώμα και την ψυχή μου για να συνεργάζομαι», συμπλήρωσε η γνωστή ηθοποιός.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…