Σοκάρει η περιγραφή του παιδοκτόνου της Αγ.Βαρβάρας – Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικατή

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η ομολογία του πατέρα πως εκείνος σκότωσε την μικρή του κόρη Στέλλα και στη συνέχεια την πέταξε στο κάδο απορριμάτων μόλις 1 χλμ μακριά από το σπίτι της οικογένειας.

59032dfc1dc5247d688b4567

Έπειτα από 12 ώρες ανάκρισης, ο 61χρονος που πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα όπως υποστήριξε, τελικά λύγισε και ομολόγησε ότι πίεσε το παιδί στην αγκαλιά του έως ότου αυτό πάψει να κλαίει. Το πίεσε όμως τόσο που στο τέλος δεν μπορούσε να αναπνεύσει με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή συμπίπτει απόλυτα με την κατάθεση του πατέρα. Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος της άτυχης Στυλιανής Εικοσιπεντάκη επήλθε από ασφυκτικό θάνατο, συνεπεία απόφραξης των ανωτέρων αναπνευστικών οδών στόματος και μύτης, ύστερα από πίεση που ασκήθηκε, κάτι που δικαιολογείται και από λίγες εκχυμώσεις που είχε στα χειλάκια του.

Η νεκροψία έδειξε ακόμη ότι το παιδί ήταν αρτιμελές, δεν έφερε ούτε ένα σημάδι παλαιάς ή πρόσφατης κακοποίησης, ούτε ένα τραύμα, που σημαίνει ότι το παιδί δεν γνώρισε ποτέ πριν βία στο σπίτι του.


Η σοκαριστική περιγραφή του πατροκτόνου

Ο 61χρονος απόστρατος αστυνομικός περιέγραψε στους πρώην συναδέλφους του με λεπτομέρεια τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Όπως είπε έκανε μπάνιο το αγοράκι και το έβαλε για ύπνο ενώ η μικρή δεν κοιμούνταν και ζητούσε συνέχεια τη μαμά της. Εκείνος τότε θύμωσε και της έπιασε τη μύτη και το στόμα, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και η ιατροδικαστική εξέταση. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τύλιξε το παιδί με την αγαπημένη του κόκκινη κουβέρτα και στη συνέχεια το έβαλε σε πλαστική σακούλα και κρατώντας την περπάτησε 1,5 χλμ. μακριά από το σπίτι του για το να το πετάξει σε κάδο απορριμάτων.

Αν και αρχικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς πως κάποια στιγμή το βράδυ άφησε πάνω στην πόρτα τα κλειδιά και μπήκαν στο σπίτι διαρρήκτες οι οποίοι μπήκαν, έκλεψαν τα κοσμήματα και απήγαγαν την 6χρονη, το γεγονός πως έμπαινε συνεχώς σε αντιφάσεις, είχε κινήσει υποψίες στους αστυνομικούς.

Ήταν τόσο ψύχραιμος μετά τη δολοφονία της μικρής που είχε δασκαλέψει και τον γιο του, 6 χρονών επίσης, ήταν δίδυμα με το άτυχο κοριτσάκι, να πει στους αστυνομικούς ότι μπήκαν διαρρήκτες και ότι πήραν την αδελφή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατροκτόνος δεν υπέδειξε ακριβώς τον κάδο στον οποίο πέταξε τη μικρή απλά είπε στους αστυνομικούς όταν ομολόγησε «ψάξτε πού το πέταξα γιατί δεν θυμάμαι».

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ περιγράφουν έναν άνθρωπο, κατά την κατάθεσή του, ψύχραιμο αλλά και ψυχρό.


Στον πατροκτόνο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εξύβριση νεκρού, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη με τον συνήγορό του να δηλώνει ότι έχει αυτοκτονικές τάσεις, λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και ότι έκαναν αίτηση να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Δεν γνώριζε τίποτα η μητέρα

Η μητέρα της μικρής Στέλλας, Πόπη Εικοσπεντάκη η οποία βρισκόταν στο νοσοκομείο την ημέρα της δολοφονίας εξαιτίας μιας χειρουργικής επέμβασης που υπεβλήθη δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που αγάπησε, παντρεύτηκε και πάλεψε μαζί του να αποκτήσει ένα παιδί θα έμελλε να είναι ο δολοφόνος του.

Η ίδια είχε πιστέψει τα όσα της είχε πει ο σύζυγός της ότι στο σπίτι τους είχαν μπει διαρρήκτες, αφού δεν μπορούσε να πάει ο νους της πως ο ίδιος της ο άντρας είχε σκοτώσει την μικρή και την είχε πετάξει στον κάδο σκουπιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον οι γονείς του άτυχου κοριτσιού προσπαθούσαν πολλά χρόνια να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Ύστερα από πολλές εξωσωματικές κατάφερε το ζευγάρι να αποκτήσει δίδυμα, ένα αγοράκι και την μικρή Στέλλα. 


Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…