Newsroom

Newsroom

Σοκάρει η ομολογία Τομ Χανκς για τον διαβήτη (video)

«Έχω διαβήτη γιατί είμαι ηλίθιος»

5a0aff1c1dc524b2348b456d

Αυτήν ήταν η ομολογία που έκανε ο γνωστός ηθοποιός, Τομ Χανκς ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για το διαβήτη. «Είμαι υπεύθυνος για τη διάγνωση μου με διαβήτη, τύπου 2” το 2013 “γιατί ήμουν ηλίθιος με τη διατροφή και το βάρος μου»!, είπε ξανά  σε δηλώσεις του στο βρετανικό Radio Times.

Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και λάτρης της Ελλάδας είχε συμπτώματα συχνής ούρησης, διψούσε διαρκώς και ένιωθε εξοντωμένος, πήγε στο γιατρό και έμαθε τα καθέκαστα. Όπως εξήγησε, «οι διακυμάνσεις στο βάρος μου, προς χάριν ρόλων, όπως αυτός στο Castaway (Nαυαγός) και στο Philadelphia, μπορεί να σχετίζονται με τη διάγνωση. Ήμουν υπέρβαρος. Με έχετε δει στις ταινίες. Ξέρετε πώς έδειχνα. Ήμουν τελείως ηλίθιος» είπε προς έκπληξη του δημοσιογράφου που τον άκουγε. Τόνισε ότι «αν είχα μια πιο ισορροπημένη διατροφή, όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα».

Τις δηλώσεις αυτές τις είχε κάνει και στο παρελθόν, τον Μάιο του 2016, ο 61χρονος πλέον Τομ Χανκς.

Ο Τομ Χανκς είχε αποκαλύψει το 2013, σε εμφάνιση του στο The Late Show with David Letterman πως έχει διαβήτη Τύπου 2, επισημαίνοντας πως αν δεν τον εντόπιζε και δεν τον τακτοποιούσε θα μπορούσε να εξελιχθεί και να του προκαλέσει τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια έως και ακρωτηριασμό των κάτω άκρων. “Πίστευα πως μπορώ να το αποφύγω, με το να πετάω το ψωμάκι από τα burgers μου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν λίγα περισσότερα από αυτό. Έδινα για χρόνια μάχη με το σάκχαρο, πήγα στο γιατρό και μου είπε “ξέρεις τις τιμές που είχε το σάκχαρο σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Λοιπόν, αποφοίτησες! Έχεις διαβήτη Τύπου 2, νεαρέ”. Μετά μου είπε πως είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω και τώρα πια με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος που μου έχει θέσει, θα απαλλαγώ μια και καλή”.

Είχε προηγηθεί μια δύσκολη χρονιά για τον ηθοποιό, δεδομένης της διάγνωσης της συζύγου του, Rita Wilson με καρκίνο στο στήθος -ακολούθως υπεβλήθη σε μαστεκτομή και διορθωτική επέμβαση, πριν ανακοινώσει πως νίκησε τον Απρίλιο του 2012. “Είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε να πληρώσουμε την καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του κόσμου και αυτό είναι ευλογία. Ενόσω όμως, αντιμετωπίζαμε τα θέματα μας, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προσκυνώ το θάρρος της συζύγου μου”.

Μετά τη διάγνωση του, η διατροφή όλης της οικογένειας άλλαξε “ενώ βρήκαμε και χρόνο για λίγη γυμναστική. Μη φανταστείτε κάτι το τρελό, όπως η tantric yoga. Απλά περπατάμε μαζί”, εξήγησε, με χαμόγελο.


Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

profile player 960x540 18

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

Εξοργιστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί από τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας που πήγαινε…

Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

6072414

Νέα Δημοκρατία: Ετοιμάζουν «ανταρσία» στην επανεκλογή Σακελλαροπούλου για ΠτΔ οι δυσαρεστημένοι βουλευτές;

Ο ανασχηματισμός φαίνεται ότι δεν άρεσε «μέσα» στη Νέα Δημοκρατία και η εκλογή Προέδρου της…

Κουτσελίνη: Απαντά μετά το σάλο και δεν παίρνει τίποτα πίσω – «Τίποτα από αυτά που με κατηγορείτε δεν στέκει» (video)

ζηνα

Κουτσελίνη: Απαντά μετά το σάλο και δεν παίρνει τίποτα πίσω – «Τίποτα από αυτά που με κατηγορείτε δεν στέκει» (video)

«Είδα αρκετά σχόλια όπου πήρατε κι απομονώσατε μία δική μου φράση, θέλοντας να με επικηρύξετε»,…