Σοκ τη Σκωτία: Γιατρός αποκεφάλισε κατά λάθος μωρό επάνω στη γέννα (video)

Μία σοκαριστική ιατρική υπόθεση στη Βρετανία ήρθε βγήκε στο φως της δημοσιότητας, με αφορμή την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας από την αρμόδια επιτροπή. Γυναίκα γιατρός κατηγορείται ότι αποκεφάλισε από λάθος μωρό κατά τη γέννα, καταγράφοντας ένα μοναδικό περιστατικό στα ιατρικά χρονικά της χώρας.

5af4a36f1dc524ef4a8b46e8

Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times, η 41χρονη γιατρός, Βαϊσνάβι Λάξμαν, θα έπρεπε να είχε κάνει καισαρική στην 30χρονη έγκυο, καθώς το παιδί που γεννιόταν πρόωρα ήταν σε επικίνδυνη θέση. Η γιατρός επέλεξε να προχωρήσει σε κανονικό τοκετό, με τραγικό ωστόσο αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σχετική εξεταστική διαδικασία που έλαβε χώρα στο Μάντσεστερ, η γυναικολόγος είπε στη μητέρα να σπρώξει, ενώ αυτή τραβούσε το μωρό από τα πόδια. Αυτή η κίνηση έκανε το σώμα να αποκοπεί από το κεφάλι, που έμεινε μέσα στη μήτρα της μητέρας!


Στη συνέχεια δύο γιατροί προχώρησαν σε καισαρική, προκειμένου να αφαιρέσουν το κεφάλι του μωρού, το οποίο επανασυγκολλήθηκε στο σώμα, έτσι ώστε η μητέρα του να μπορέσει να κρατήσει το αγοράκι για να πει το τελευταίο της αντίο!

Η μητέρα, που είναι γνωστή ως «Ασθενής Α», ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη Λάξμαν κατά τη διαδικασία και της είπε «δεν τη συγχωρεί». Η γιατρός, που κινδυνεύει με διαγραφή, αρνείται πως είχε ρόλο στον θάνατο του παιδιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν ενώπιον της επιτροπής, η τραγωδία έλαβε χώρα στις 16 Μαρτίου 2014, στο νοσοκομείο Ninewells στο Νταντί της Σκωτίας.

Πηγή:The Times, Independent

Ο λόγος που η Κωνσταντίνα δεν βλέπει τη Famagusta-Ο πατέρας της ήταν αγνοούμενος στην Κύπρο (video)

konstantina 640x426 1

Ο λόγος που η Κωνσταντίνα δεν βλέπει τη Famagusta-Ο πατέρας της ήταν αγνοούμενος στην Κύπρο (video)

Η σοκαριστική περιγραφήξ της από όσα έζησε σαν παιδάκι στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο