Newsroom

Newsroom

Σοκ στο Ιράν: Διάσημος ιμάμης κακοποιούσε αγόρια

Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών από έναν από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς στην ιρανική κοινωνία δασκάλους απαγγελίας του Κορανίου (qari), τον Σαΐντ Τούσι.

581390961dc524cc738b4648

Είναι πρωτοφανείς για το Ιράν οι καταγγελίες, και έγιναν από τρία διαφορετικά πρόσωπα (πλέον είναι ενήλικοι) μέσω Διαδικτύου και social media, αλλά και απαγορευμένων από την κυβέρνηση του Ιράν μέσων ενημέρωσης. Το θέμα αυτό, όπως και όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικές σχέσεις και τις σεξουαλικές επιθέσεις, θεωρούνται ταμπού στο Ιράν, όμως η συγκεκριμένη υπόθεση πάει ένα βήμα παραπέρα καθώς ο Τούσι είναι διάσημος και εξαιτίας της ιδιότητάς του έχει εξαιρετικά στενές σχέσεις με τους ιερείς του καθεστώτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», την περασμένη εβδομάδα το απαγορευμένο από την κυβέρνηση τηλεοπτικό δίκτυο Voice of America Persian TV πήρε συνεντεύξεις από τους τρεις άνδρες που έκαναν τις καταγγελίες εναντίον του Τούσι. Οι τρεις άνδρες επανέλαβαν τις κατηγορίες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και υποστήριξαν ότι ο διάσημος qari σε ηλικίες 12 και 13 ετών τούς κακοποίησε σεξουαλικά και τους βίασε.

Υστερα από αυτές τις συνεντεύξεις το θέμα παρουσιάστηκε και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ανήκουν κυρίως στον μετριοπαθή χώρο, όπως οι εφημερίδες «Shargh» και «Etemaad», οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι όντως ο Τούσι είναι ο κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτήν. Στα δημοσιεύματα απάντησε ο ίδιος ο qari με σχετική του δημόσια δήλωση, στην οποία ισχυρίζεται ότι όλα αυτά «είναι απολύτως ψέματα» που στόχο έχουν να βλάψουν την εικόνα του ανώτατου ηγέτη της χώρας, του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Ο Τούσι έχει κερδίσει δύο παγκόσμιους διαγωνισμούς απαγγελίας του Κορανίου, ενώ έχει κάνει απαγγελία του ιερού κειμένου σε πολλές επίσημες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές, χαίρει της εκτίμησης του στενότερου κύκλου του ανώτατου ηγέτη της χώρας και πιθανόν γι’ αυτό και ο ίδιος στη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα να ισχυρίστηκε ότι οι καταγγελίες είναι στην ουσία μια επίθεση προς τον ίδιο τον Χαμενεΐ.

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το θέμα αυτό, οι αρχές αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι υπάρχει ανοιχτή δικαστική υπόθεση και για παλιότερες καταγγελίες εναντίον του Σαΐντ Τούσι, παρότι επισήμως οι κατηγορίες έχουν καταπέσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian», στο σχετικό ρεπορτάζ του Voice of America Persian TV αναφέρεται ότι οι καταγγελίες αυτές είχαν γίνει πριν από 4 χρόνια και ότι οι περισσότεροι από αυτούς που κατηγορούν τον Τούσι για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων προέρχονται από συντηρητικές και εξαιρετικά θεοσεβούμενες οικογένειες.

Οι καταγγελίες έγιναν σε απαγορευμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ και προκάλεσε την αντίδραση του καθεστώτος, με τον Αγιατολάχ Σαντέκ Λαριτζανί, επικεφαλής της Δικαιοσύνης, να δηλώνει ότι όσοι συνεργάζονται με «εχθρικά μέσα» πρέπει να τιμωρούνται «για να δούμε ποιος είναι με την επανάσταση και ποιος όχι».

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Ψήφισαν Λατινοπούλου και Βελόπουλο για να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις ευρωεκλογές: Ψήφισαν Λατινοπούλου και Βελόπουλο για να τιμωρήσουν τον Μητσοτάκη

To 90% αυτών που ψήφισαν την Αφροδίτης Λατινοπούλου, το έκανε γιατή θέλησε να στείλει μήνυμα…

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κασσελάκη και Κούγια για τον «άντρα» Λύτρα: Η προκλητική αναφορά στον Τάιλερ

InCollage 20240618 153810678

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Κασσελάκη και Κούγια για τον «άντρα» Λύτρα: Η προκλητική αναφορά στον Τάιλερ

«Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο…

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

profile player 960x540 18

Απόστολος Λύτρας: Απίστευτο θέατρο της ΕΛΑΣ και του δικηγόρου – Προσποιήθηκαν ότι φορούσε χειροπέδες (video)

Εξοργιστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί από τη στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας που πήγαινε…