Newsroom

Newsroom

Σοκ στη Βρετανία με βλάβη σε τρενάκι λούνα παρκ: 19 άτομα κρέμονταν για 90 λεπτά σε ύψος 6 μέτρων

Στα βαγόνια του «Rocket Coaster» στο Southport Pleasureland στο Μέρσεϊσαϊντ, βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα 19 άτομα ανάμεσα τους και μικρά παιδιά - Ένα κορίτσι τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Διεξάγεται ενδελεχής έρευνα.

301940882 1470187243402830 2821223740040131476 n

Παρ’ ολίγον τραγωδία έλαβε χώρα σε θεματικό πάρκο της Βρετανίας: Το βρετανικό πάρκο Southport Pleasureland ζήτησε συγγνώμη για την περιπέτεια που έζησαν… στον αέρα 19 άτομα, σε μία μοιραία βόλτα.

Συνολικά 19 άνθρωποι διασώθηκαν από το Rocket Coaster του λούνα παρκ και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν συγγνώμη, καθώς ένα κορίτσι τραυματίστηκε και άλλα 18 άτομα «λαχτάρησαν» όταν το τρενάκι του λούνα παρκ στο οποίο επέβαιναν κόλλησε. Χρειάστηκε μιάμιση ώρα για να ολοκληρωθεί η διάσωση με σοκαρισμένους μάρτυρες να λένε ότι μικρά παιδιά κρέμονταν στο κενό.

Γονείς και τρομοκρατημένα παιδιά είχαν κολλήσει σε ύψος 6 μέτρων «για τουλάχιστον 90 λεπτά», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής διέσωσαν συνολικά 19 άτομα από τα βαγόνια.

Το θεματικό πάρκο είπε ότι «λυπάται για την αγωνία που προκλήθηκε» και πρόσθεσε ότι διεξάγεται ενδελεχής έρευνα. Η νεαρή κοπέλα ελέγχθηκε από το πλήρωμα του ασθενοφόρου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του Southport Pleasurel διαβεβαίωσε ότι όλοι οι έλεγχοι ρουτίνας συντήρησης είχαν πραγματοποιηθεί πριν ξεκινήσει η διαδρομή.

«Η διαδρομή έκανε ακριβώς αυτό που είχε προγραμματιστεί με βάση τις ρυθμίσεις ασφαλείας της και σταμάτησε μόλις εντοπίστηκε σφάλμα», δήλωσε.

«Κανείς δεν κινδύνευε να πέσει από τη διαδρομή, οι άμαξες ήταν ασφαλείς στην πίστα και ο διευθυντής επιχειρήσεων του πάρκου ανέβηκε αμέσως στη γέφυρα για να μιλήσει στους αναβάτες και να εξηγήσει ότι θα έβγαιναν από τη διαδρομή με ασφάλεια», συνέχισε.

Δείτε το βίντεο: