Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Ο Σίμανιτς έχασε το νεφρό του μετά από χτύπημα (βίντεο)

«Λόγω αλλαγών στη ζωτικότητα του νεφρικού ιστού, ολόκληρο το νεφρό έπρεπε να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης» αναφέρει ο γιατρός της Εθνικής Σερβίας

mount

Ο αγώνας της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν είχε άσχημη εξέλιξη για τον Μπόρισα Σίμανιτς καθώς μετά από μία αγκωνιά που δέχθηκε έχασε το νεφρό του, παρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν φαινόταν τόσο ισχυρό το χτύπημα.

Η ανακοίνωση του ιατρικού επιτελείου της Σερβίας αναφέρει ότι ο Σίμανιτς νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Μακάτι της Μανίλα, μετά από δεύτερη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Η πρώτη εγχείρηση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 30ης προς 31η Αυγούστου, αλλά η μετεγχειρητική εξέλιξη δεν ήταν η επιθυμητή και ο νεφρός παρουσίασε νέκρωση ιστών.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός της σερβικής ομάδας Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, «λόγω επιπλοκών στον τραυματισμένο νεφρό που εμφανίστηκαν στη μετεγχειρητική πορεία, ο Μπόρισα Σίμανιτς χειρουργήθηκε ξανά στις 3 Σεπτεμβρίου. Λόγω αλλαγών στη ζωτικότητα του νεφρικού ιστού, ολόκληρο το νεφρό έπρεπε να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Προσδοκούμε ότι μετά από αυτή την επέμβαση η μετεγχειρητική του κατάσταση να εξελιχθεί κανονικά».

Δείτε το χτύπημα που δέχθηκε: