Σοκ στη Χίο: Νεκρή από πείνα και δίψα γυναίκα πρόσφυγας

Νεκρή, πιθανότατα από πείνα και δίψα, εντοπίστηκε μία γυναίκα πρόσφυγας στη Χίο και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Τριάδα Καρδαμύλων.

μετανάστες

Η γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, πέθανε εξαντλημένη έπειτα από πολυήμερη παραμονή στην ύπαιθρο, αφού όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη ήταν μέλος μιας ομάδας προσφύγων που αποβιβάστηκε στην περιοχή τέλη Ιουνίου.

Εκτός απ’ τη νεκρή πρόσφυγα, άλλες δύο ή και τρεις γυναίκες εξακολουθούν να βρίσκονται στα βουνά των Καρδαμύλων της Χίου και να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι γυναίκες αυτές τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν σε επαφή με συγγενείς τους που με τη σειρά τους επικοινώνησαν με ΜΚΟ νομικής βοήθειας σε πρόσφυγες, ώστε να προσπαθήσουν να βοηθήσουν. Ωστόσο στον αριθμό των τριών ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν περιλαμβάνεται και η νεκρή που εντοπίστηκε χθες Παρασκευή 8/7.

Εκεί δήλωσαν ότι η ομάδα αποτελούνταν από 30 άτομα και βρίσκεται στη Χίο από τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες επικοινώνησαν αρχικά με ΜΚΟ στη Σάμο, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε εθελοντές στη Χίο.

Οι προσφυγες όμως αρνήθηκαν να δώσουν στίγμα, αφού οι εθελοντές σε κάθε περίπτωση θα ειδοποιούσαν τις αρχές προκειμένου να μπορέσουν να παράσχουν βοήθεια αποφεύγοντας τυχόν ποινική εμπλοκή όπως πρόσφατα είδαμε να συμβαίνει με κατηγορούμενο ένα Σύρο επειδή προσέφερε φαΐ και νερό σε μια ανάλογη περίπτωση.
Κάπου εκεί η επικοινωνία χάθηκε με τραγικό αποτέλεσμα.

«We are coming in Kyios before 5 days and we dont get any…and one woman in a coma»  ήταν το τελευταίο μήνυμα που απηύθυναν σε εθελοντές.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις 30 Ιουνίου είχε καταγραφεί άφιξη βάρκας στην περιοχή και από αυτούς βρέθηκαν 18 άτομα αφρικανικής καταγωγής, εκ των οποίων η μία γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο λόγω εξάντλησης..Οι άλλοι μεταφέρθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά. Τις επόμενες ωστόσο ημέρες καταγράφηκαν αρκετά άτομα ως νέες αφίξεις, χωρίς να διευκρινίζεται και η ημερομηνία και το σημείο άφιξης του καθενός.

Στο σημείο που βρέθηκε η γυναίκα έσπευσαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής που απέκλεισε την πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας. Η σορός του θύματος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: efsyn.gr

Νεύρα στη φυσούνα με Παπανικολάου και Ναν: Γενική σύρραξη και σπρωξίματα μεταξύ παικτών – Δείτε το βίντεο

6250032

Νεύρα στη φυσούνα με Παπανικολάου και Ναν: Γενική σύρραξη και σπρωξίματα μεταξύ παικτών – Δείτε το βίντεο

Μετά το τέλος του 4ου τελικού υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών την ώρα που κατευθύνονταν…

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

Μπογδάνος

Χαμός στο OPEN με τους χαρακτηρισμούς Μπογδάνου: «Την είδατε; Κήτος, βυτίο» – Η αντίδραση της Τσολάκη (video)

«Είχαμε και στα χωριά μας plus size και body shaming», ήταν ένα από τα σχόλια…

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

καιρός καύσωνα

Καιρός: Τελικά έχουμε όντως καύσωνα – Η απάντηση Μαρουσάκη με το «διάγραμμα αλήθειας»

Ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από ζεστός, υπάρχει ωστόσο και η ερμηνεία του Κλέαρχου Μαρουσάκη