Newsroom

Newsroom

Σοκ και αποτροπιασμός: Δεκάδες νεκρά φλαμίνγκο κείτονται νεκρά στο δρόμο (ανατριχιαστικό video)

Εικάζεται ότι τα φλαμίνγκο μπορεί να υπέστησαν ηλεκτροπληξία, πέφτοντας πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Φλαμίνγκο

Αποτροπιασμό προκάλεσαν οι εικόνες που αντίκριζαν διερχόμενοι και δημότες του Μεσολογγίου το απόγευμα της Δευτέρας στο δρόμο της Τουρλίδας καθώς δεκάδες φλαμίνγκο κείτονταν νεκρά στους δρόμους.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr δεκάδες φλαμίνγκο κείτονταν νεκρά στο έδαφος, με τις τραγικές εικόνες να καταγράφονται σε βίντεο από το Νικόλαο Νούλα, τοπικό συνεργάτη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο οποίος και τις ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Σημειώνεται ότι για πολλές ώρες στην περιοχή βρισκόταν μεγάλος αριθμός των πανέμορφων πτηνών ενώ σοκαρισμένοι από την αποτρόπαια εικόνα άπαντες ρωτούν πώς τα φλαμίνγκο βρέθηκαν νεκρά.

Εικάζεται ότι μπορεί να υπέστησαν ηλεκτροπληξία, πέφτοντας πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Τραγική ειρωνεία, δεδομένου ότι εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής του δρόμου της Τουρλίδας, στις οποίες και συμπεριλαμβάνεται και η υπογειοποίηση των καλωδίων…

Σε κάθε περίπτωση, ένα ακόμα τραγικό περιστατικό καταγράφεται σε έναν από τους πλουσιότερους υγρότοπους της Ευρώπης, τόσο σε αριθμό ειδών όσο και σε πληθυσμό.

Δείτε το video με τα νεκρά φλαμίνγκο