Σόιμπλε: Στο τέλος του προγράμματος θα δούμε για το χρέος, όχι από τώρα

«Οι Έλληνες κάνουν πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», διαμηνύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης.

577160d11dc5248d5e8b48ca

Για την άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο. «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι Έλληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ. Αυτό, το υπενθύμισα ξανά στον Έλληνα ομόλογό μου στο Eurogroup της Δευτέρας».

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων της εφημερίδας για το αν αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο Σόιμπλε απαντά: «Θα διεκπεραιώσουμε το τρίτo πρόγραμμα έως το τέλος του 2018 και τότε θα αποφασίσουμε τι είναι ενδεχομένως ακόμα αναγκαίο. Εάν μιλάμε τώρα για ελαφρύνσεις του χρέους αποδυναμώνεται η διάθεση για μεταρρυθμίσεις. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η ανεπαρκής ανταγωνιστικότητά της. Αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣΔΩροκ

Τι συμβαίνει με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και τις προκλητικές αρχειοθετήσεις

Προκλητική αρχειοθέτηση δικογραφίας με καταγγελίες για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων που αποκάλυψε το Documento.

«Έντονη ανησυχία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ

787d150d feef 462a 8f81 ac5c45f4178b AP Britain Assange Protest

«Έντονη ανησυχία» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ

Τη Δευτέρα δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει τις αμερικανικές εγγυήσεις για τη μεταχείριση του Τζούλιαν Ασάνζ…