Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε στη γερμανική βουλή: Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα θα διαλυθεί η Ευρωζώνη

O γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμυνόμενος της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα τόνισε πως μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία θα…

O γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεραμυνόμενος της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα τόνισε πως μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση την Ευρωζώνη.

Στην ολομέλεια της Γερμανικής βουλής βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση επί των αποφάσεων του Eurogroup και συγκεκριμένα για το ελληνικό πακέτο διάσωσης που αναμένεται να τελειώσει σήμερα με ψηφοφορία.

Η υπερψήφιση θεωρείται αναμενόμενη αν και υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την ελάσσονα αντιπολίτευση όσο και από «αντάρτες» του SPD και κάποιους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε πως δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση της νέας βοήθειας και σχολίασε πως οι συζητήσεις για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους δημιουργούν λάθος κίνητρα και υπονομεύουν τις προσπάθειες της Αθήνας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

Η ψηφοφορία στη γερμανική Κάτω Βουλή, Bundestag, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περίπου στις 11:30, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισ. ευρώ.