Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε: Να απεξαρτηθεί η ΕΕ από τις ΗΠΑ

Σε άρθρο του για το δημοσιογραφικό όμιλο Funke με αφορμή την πρώτη ημέρα του διεθνούς Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τονίζει πως πρέπει να σταματήσει η εξάρτηση της Ε.Ε. από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να έχει μια σαφή οχύρωση απέναντι στις συνεχόμενες κρίσεις που αναδύονται.

5895b62f1dc524dc0f8b4adb 1

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η Ευρώπη έχει βρεθεί σε αναμονή πολύ καιρό, περιμένοντας τις ΗΠΑ να δράσουν και να καλύψουν τις ελλείψεις στην πολιτική της Ε.Ε.. «Ήρθε πια η ώρα να σκεφτούμε περισσότερο τον διεθνή ρόλο της Ευρώπης, πέρα από όλη τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε μέσα στην ίδια την Ε.Ε.» σημειώνει.

«Περισσότεροι Αμερικανοί αναρωτιόνται, και όχι λανθασμένα, και όχι απλώς από τις τελευταίες εκλογές, εάν οι υποχρεώσεις και ευθύνες στην υπερατλαντική συμμαχία έχουν διανεμηθεί σωστά» προσθέτει στο άρθρο του. Το τελευταίο φαντάζει ως απάντηση του κ. Σόιμπλε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος έχει εγείρει ερωτηματικά σχετικά με τη δέσμευσή του στο ΝΑΤΟ και επιθυμεί τα μέλη της Ε.Ε., όπως η Γερμανία, να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες τους.

Ο Σόιμπλε απορρίπτει την επιστροφή σε εθνικιστικές ή απομονωτικές πολιτικές. «Τα μεγάλα ερωτηματικά της εποχής μας – είτε πρόκειται περί ασφάλειας, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης ή ανταγωνισμού – δεν απαντώνται με το να βαδίζει κανείς μόνος του. Για εμάς, γερμανική ευθύνη σημαίνει συλλογική δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαραίτητη» υπογραμμίζει.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…