Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε: Μπροστά σε δύσκολες προκλήσεις ο Μακρόν

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας είναι αντιμέτωπος με «τρομερά δύσκολες» προκλήσεις.

59134a861dc524c3248b45e4

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκρινε ότι οι προτάσεις του, συμπεριλαμβανομένης αυτής που προβλέπει η Ευρωζώνη να αποκτήσει κοινό προϋπολογισμό, θα προϋπέθεταν αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης (Όντερ), ο Σόιμπλε τόνισε: «Η Γαλλία είναι τόσο μεγάλη και ισχυρή που δεν χρειάζεται πρώτα να σκέφτεται ποιος μπορεί να τη βοηθήσει».

Για τον Σόιμπλε, οι προτάσεις Μακρόν για τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης που θα διαχειρίζεται έναν κοινό προϋπολογισμό σημαίνουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες της Ε.Ε.

Αντ’ αυτού ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεύτερη καλύτερη επιλογή θα ήταν η μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο.

Στρεφόμενος στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε: «Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής οικονομίας, η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι πιθανόν λίγο υπερβολικά χαλαρή. Για άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης, δεν είναι». 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους