Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε: Μελλοντικά μέτρα θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά και από την αντιπολίτευση

«Σε όλες τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι θεσμοί πάντα έλεγαν ότι οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον, θα πρέπει να γίνονται αποδεκτές και από την αντιπολίτευση, εφόσον διενεργηθούν εκλογές κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

58d1740c1dc524f3088b4723

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι θα έπρεπε να βρεθεί μία νομοθετική διατύπωση, ώστε οι όποιες αποφάσεις να ισχύουν ανεξάρτητα από τα εκλογικά αποτελέσματα.

«Αυτό έχει γίνει με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλα κράτη, αλλά και στην Ελλάδα», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ανέφερε ότι το ΔΝΤ ζητεί να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.

Ο κ. Σαπέν εξέφρασε την απορία του για το πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα.

Πάντως, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ανώνυμες πηγές του Ταμείου προχώρησαν στη διάψευση των παραπάνω ισχυρισμών, διευκρινίζοντας ότι «ουδέποτε επιχειρήθηκε να ζητηθούν εγγυήσεις από την ελληνική αντιπολίτευση».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…