Σόιμπλε: "Με το ζόρι δεν δίνουμε βοήθεια"

“Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι εάν δεν το κάνει…

schauble1

“Η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι εάν δεν το κάνει τότε δεν θα εκταμιευθεί η δόση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ο Σόιμπλε κλήθηκε να απαντήσει για το αν η τρόικα και η Γερμανία επιδιώκουν νέο δανεισμό της Ελλάδας και άρα νέο μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να απαντήσει στην ερώτηση γιατί ήταν εκτός θέματος, ωστόσο δέχθηκε να το κάνει λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

«Η Ελλάδα μας απασχόλησε πάρα πολύ στο τελευταίο Eurogroup. Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της Τρόικας και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση».

«Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει» κατέληξε ο κ. Σόιμπλε.