Newsroom

Newsroom

Σόιμπλε- Λαγκάρντ προς ευρωζώνη: Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις, μειώστε ελλείμματα και χρέος

Δηλώσεις από το Τόκιο έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπου βρίσκεται για την ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας…

Δηλώσεις από το Τόκιο έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπου βρίσκεται για την ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι για την ευρωζώνη δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από την μεσοπρόθεσμη μείωση των κρατικών χρεών. Η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει χτες ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.

«Δεν υπάρχει εναλλακτική από τη μείωση μεσοπρόθεσμα των χρεών των κρατών που είναι υπερβολικά υψηλά, κυρίως εννοείται για το ευρώ και τη ζώνη του ευρώ στο σύνολό της», δήλωσε ο γερμανός υπουργός στη διάρκεια συζήτησης στο Τόκιο με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Εννοείται ότι με ένα ενιαίο νόμισμα η πίεση στην ανταγωνιστικότητα είναι πολύ ισχυρή για όλες τις χώρες», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

«Όμως αυτός δεν είναι λόγος για να αρνηθούμε τη μείωση των ελλειμμάτων διότι», διαβεβαίωσε, «η ανεργία είναι επίσης μια συνέπεια δημοσιονομικών πολιτικών οι οποίες δεν είναι σταθερές. Η απάρνηση αυτού του στόχου το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργεί σύγχυση και όχι εμπιστοσύνη.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε από διαδηλώσεις, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε: «Εξακολουθώ να ανησυχώ για τις διαμαρτυρίες, αλλά αν παίρνεις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη διαδηλωτές, δεν θα έχεις ποτέ μια βιώσιμη πολιτική».

Υπενθυμίζοντας ότι στην Αθήνα διαδήλωσαν 15.000 άνθρωποι, ο υπουργός έθεσε τη ρητορική ερώτηση: «Είναι άραγε αυτοί μια πλειοψηφία; Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Μια μειοψηφία μπορεί να διαμαρτύρεται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί ηγέτες», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη η Λαγκάρντ τόνισε ότι πρέπει να δοθεί παράταση δύο ετών στην Ελλάδα για να επιτύχει τους στόχους της μείωσης των δημόσιων ελλειμμάτων που έχουν καθοριστεί από τους διεθνείς δανειστές. «Αντί μιας μετωπικής και μαζικής μείωσης, είναι μερικές φορές προτιμότερο να έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο, δεδομένου ότι πολλές χώρες είναι αυτή τη στιγμή προσηλωμένες σε πολιτικές μείωσης των ελλειμμάτων», είχε εξηγήσει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Την Παρασκευή απέρριψε πάντως οποιαδήποτε αλλαγή φιλοσοφίας στα τρέχοντα προγράμματα λιτότητας στην Ευρώπη.

«Δεν έχουμε αλλάξει καθόλου την προσέγγισή μας», δήλωσε.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…