Σόιμπλε: Δεν είναι η αποπληρωμή του χρέους το πρόβλημα της Ελλάδας

Στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ μίλησε απόψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα επιτόκια και η αποπληρωμή του χρέους.

57ec0bf81dc52479088b46f3

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το ΔΝΤ πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Προεξόφλησε επίσης ότι πράγματι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα.

Ο Σόιμπλε δήλωσε πως συμφωνεί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι στην Ευρώπη χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης, επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επικρίνει εδώ και πολύ καιρό την πολιτική χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ. Νωρίτερα, στη συζήτηση που διεξήχθη στην Μπούντεσταγκ, ο κ. Ντράγκι απέρριψε τις επικρίσεις για την πορεία που έχει επιλέξει η ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας τα μηδενικά επιτόκια απαραίτητα και καλώντας το Βερολίνο να μοιραστεί το βάρος για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας αυξάνοντας τις δαπάνες.

Ακόμη, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, προέβλεψε ότι η Ε.Ε. θα υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑ, αλλά πιθανόν δεν θα λέγεται TTIP, ενώ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τη Deutsche Bank.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…