"Σοφτ" πολιτική παρέμβαση Στουρνάρα: υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου

Για κίνδυνο να χαθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας, στην ομιλία του σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Παίζοντας στο όριο των αρμοδιοτήτων του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υπερασπίσθηκε έμμεσα την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου αναφερόμενος στη βελτίωση που είχε επιτευχθεί σε ορισμένους δείκτες.

2255061 1

Για κίνδυνο να χαθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε σήμερα Πέμπτη ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας, στην ομιλία του σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Παίζοντας στο όριο των αρμοδιοτήτων του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υπερασπίσθηκε έμμεσα την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου αναφερόμενος στη βελτίωση που είχε επιτευχθεί σε ορισμένους δείκτες.

«Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τα 2 τελευταία τρίμηνα του 2014, η ελληνική οικονομία ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία σε  ετήσια βάση στην ευρωζώνη, ενώ τόσο το 2013 όσο και το 2014, τα μεγάλα δίδυμα ελλείμματα  του παρελθόντος που αποτέλεσαν τα βασικά αίτια της κρίσης, δηλαδή το πρωτογενές έλλειμμα του κράτους και το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, είχαν μετατραπεί ήδη σε πλεονάσματα» τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε πως η άρση της αβεβαιότητας και η αποκατάσταση της μακροοικονομικής ισορροπίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδυτών. Συμπλήρωσε πως η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και αξιοπιστίας καθώς και πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της χώρας σε φιλικό προορισμό για τις επενδύσεις, είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση.

Ακόμη, δε δίστασε να προτρέψει δημοσίως την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών. «Η ταχεία δρομολόγηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως η ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι πολύ σημαντική, καθώς οι συμφωνίες αυτές όχι μόνο προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και θα δώσουν ένα άμεσο θετικό μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές και τις αγορές» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας. 

Τί προκύπτει από αυτή την παρέμβαση Στουρνάρα; Μετά τον πρώτο μήνα της κυβέρνησης Τσίπρα κατά τον οποίο ο Γιάννης Στουρνάρας έδειχνε να μένει πιστός στο θεσμικό του ρόλο και να έχει καλή συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τώρα επανέρχεται στις πολιτικού τύπου παρεμβάσεις. Προφανώς ο διοικητής της ΤτΕ έχει άποψη για το τί πρέπει να γίνει στη χώρα αλλά οφείλει να τη μεταφέρει στην κυβέρνηση πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας. Αντ’αυτού ο Γιάννης Στουρνάρας επέλεξε να πάρει κι αυτός μέρος στην ομοβροντία δηλώσεων που επιχειρεί να στριμώξει την κυβέρνηση, επαίροντας τη βελτίωση οικονομικών δεικτών, βελτίωση που αποτυπώθηκε από ελάχιστα έως καθόλου στην καθημερινότητα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…