Σόφι Ιν΄τ Βελντ: Ζητά πλήρη έρευνα για τις υποκλοπές μετά την ομολογία Μητσοτάκη

Τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια»...

AP19338485047347

Η χθεσινή παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο debate των πολιτικών αρχηγών ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» δεν πέρασε απαρατήρητη από την εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA, Σόφι Ιν’τ Βελντ.

Όπως σχολίασε με ανάρτησή της στο Twitter η Σόφι Ιν’τ Βελντ, μετά την παραδοχή Μητσοτάκη «η μόνη λογική συνέπεια θα ήταν η έναρξη μίας πλήρους και εις βάθος έρευνας σε όλες τις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις παρακολούθησης από την ΕΥΠ και με κακόβουλα λογισμικά, τι συνέβη και πώς κατέστη δυνατό να συμβεί. Πλήρης διαφάνεια».

Εξάλλου, η παραδοχή του πρωθυπουργού ότι δεν υπήρχε λόγος εθνικής ασφαλείας για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν το γεγονός που ξεχώρισε από το χθεσινό debate και για το ενημερωτικό portal Euractiv, που σε σχετικό ρεπορτάζ του αναφέρει: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι δεν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας ώστε οι (υπό τον προσωπικό του έλεγχο) μυστικές υπηρεσίες να παγιδεύσουν το τηλέφωνο του σοσιαλιστή ηγέτη Νίκου Ανδρουλάκη στο λεγόμενο «Ελληνικό Γουότεργκεϊτ”.

Clipboard01 7