Newsroom

Newsroom

Social Media: Πέντε τύποι "φίλων" που κάνουν κακό στην ψυχική μας υγεία

Υπάρχουν τύποι τοξικών ανθρώπων στα social media αλλά και ανθρώπων με απλά επιβαρυντικές για την ηρεμία μας συμπεριφορές, που σίγουρα δεν μας κάνουν καλό. Μήπως πρέπει σήμερα κιόλας να επανεξετάσεις τους διαδικτυακούς σου φίλους;

580339ad1dc52432078b45d7

Του Θωμά Μερσινιά, κλινικού ψυχολόγου, Msc 

Με μερικά unfriend, η ψυχολογία σου θα σε ευγνωμονεί.

1. Ο πολιτικός αναλυτής: Είναι ο άνθρωπος που θα ξεκινήσει την μέρα της διαδικτυακής σου παρέας κριτικάροντας και βρίζοντας πρόσωπα και πράγματα της πολιτικής σκηνής ως ο πλέον ειδικός. Κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας του. Αυτό δεν έχει άλλο αποτέλεσμα από το να ξεκινάς απλά με άσχημη διάθεση εσύ την δική σου μέρα. Στην ίδια κατηγορία είναι επίσης οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι πρέπει να λειτουργούν σαν τηλεοράσεις και να αναμεταδίδουν την οποιαδήποτε είδηση πέσει στην αντίληψή τους.

2. Ο μονίμως ευαίσθητος: Είναι ο άνθρωπος που εκλαμβάνει την άσχημη διάθεσή του ως ευαισθησία απέναντι σε όσα συμβαίνουν , και πιστεύει ότι αυτή του «την ευαισθησία» οφείλει να την μεταδώσει και σε άλλους. Όλοι μας έχουμε τις άσχημες στιγμές μας, αλλά δεν τις μοιραζόμαστε με όλο τον κόσμο και δεν μπερδεύουμε την θλίψη μας με την ευαισθησία μας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το άγχος είναι μεταδοτικό κι όσο περισσότερη αρνητική ενέργεια λαμβάνουμε από έναν τέτοιο άνθρωπο, τόσο πιο αγχωμένοι θα νοιώθουμε οι ίδιοι.

3. Ο/η πρώην σου: Κρατώντας ανθρώπους με τους οποίους είχες οποιαδήποτε ερωτική σχέση ή κατάσταση στο παρελθόν, δεν δείχνεις πολιτισμό στην διατήρηση δημοσίων σχέσεων, αλλά την πλήρη αδυναμία σου να βάζεις τέλος όπου πρέπει και να κάνεις νέες αρχές.

4. Ο/η stalker: Είναι ο άνθρωπος που θα σχολιάσει το οτιδήποτε ανεβάζεις πριν καν προλάβεις καλά καλά να το ανεβάσεις. Θα ποστάρει συνεχόμενα πράγματα στον δικό σου τοίχο, αδιαφορώντας ότι αυτά τα βλέπουν και οι υπόλοιποι φίλοι σου. Κι αυτό θα συμβαίνει σε κάθε ώρα της κάθε μέρας, αφού συνήθως το άτομο αυτό δείχνει να είναι συνεχώς και αδιάκοπα παρών στην διαδικτυακή ζωή σου. Είναι επίσης ο άνθρωπος που θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε συζήτηση σου με άλλους φίλους σου ακόμα κι αν δεν τον αφορά ή δεν έχει προσκληθεί σε αυτήν. Θα κάνει φίλους κάποιους φίλους σου, σίγουρα θα προσεγγίσει την οποιαδήποτε σχέση σου μόλις βρεί την ευκαιρία, και πολύ συχνά θα φτάσει να κάνεις «φίλους» μέχρι και συγγενείς σου.

5. Ο αναζητής της προσοχής: Είναι ο άνθρωπος που θα ποστάρει είτε ακραία πράγματα για να προκαλέσει συζήτηση, είτε ερωτήσεις για να λάβει απάντηση, είτε μισές προτάσεις με σκοπό να έχει την προσοχή των άλλων την ώρα που θέλει να την έχει. Συχνά κάνει tag επαναλαμβανόμενα σε διάφορους φίλους του εξαναγκάζοντας τους έτσι να συμμετέχουν. Ο ίδιος κερδίζει την προσοχή που θέλει και την κάλυψη των κενών του ωρών, και οι υπόλοιποι χάνουν την ηρεμία τους.

Πηγή: stogiatro.gr

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…