Σοβαρή η κατάσταση από τον κορονοϊό σύμφωνα με τον Κινέζο πρόεδρο

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κατάσταση δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με μέλη του πολιτικού γραφείου του. 

NewsRoom 25/01/2020 | 15:46

Αντικείμενο της σύσκεψης, που έγινε ανήμερα της εορτής της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, ήταν η επέκταση των μέτρων για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού.

Η χώρα αντιμετωπίζει μια «σοβαρή κατάσταση», όπου ο κορονoϊός «επιταχύνει την εξάπλωσή του», είπε ο Σι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διεξήχθη ανήμερα της εορτής της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο, οι αρχές θα αναστείλουν τα δρομολόγια σε ολόκληρη την επαρχία όλων των μικρών λεωφορείων από αύριο 26 Ιανουαρίου, με στόχο τον περιορισμό της επιδημίας, μεταδίδουν κινεζικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Yum China Holdings Inc γνωστοποίησε ότι κλείνει προσωρινά ορισμένα καταστήματα KFC και Pizza Hut στην Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας, ως μέτρο πρόληψης κατά του κορονoϊού.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι σημεία ελέγχου θερμοκρασίες έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 387 σιδηροδρομικούς σταθμούς στη χώρα.