Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρουν οι γιατροί του Γ.Ν. Λαμίας

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον επί 51 ημέρες απεργό πείνας. 

Κουφοντινας

Σοβαρή επιδείνωση στην υγεία του εμφάνισε ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται. 

«Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών  αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο απεργός πείνας και δίψας, όπως ανέφερε την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου ο προσωπικός του γιατρός Θοδωρής Σδούκος, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη ΜΕΘ όπου νοσηλεύεται, «Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης. Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο».

Ο επί 51 ημέρες απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας αφαίρεσε τον ορό αντιβίωσης, την μοναδική πηγή ενυδάτωσης που είχε και δήλωσε στους οικείους του ότι σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του δεν επιθυμεί ανάνηψη. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας :