Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από τον «Μπάλλο»

Μήνυμα που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη μέσω του 112 στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα. 

5398909

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί στην Αττική αυτή την ώρα η κακοκαιρία «Μπάλλος», με κεντρικούς δρόμους να κλείνουν προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Νωρίτερα έκλεισε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού. Ειδικότερα, η κυκλοφορία διεκόπη από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα. Λίγο αργότερα, η Πειραιώς άνοιξε εκ νέου.

Ωστόσο, πλημμύρισε και έκλεισε για την κυκλοφορία των οχημάτων η Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 22 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Παράλληλα, υπάρχουν αρκετές αναφορές για διακοπές ρεύματος στα βόρεια και ανατολικά προάστια, αλλά και σε σημεία του κέντρου της Αθήνας. 

Προβλήματα στην κίνηση των συρμών του τραμ έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση αυτή την ώρα στην Αττική.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη – Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη – ΣΕΦ

Συμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό γίνονται στο τμήμα «Ταύρος -Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά».

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εστάλη μέσω του 112 στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που πλήττει τη χώρα. Το μήνυμα αναφέρει:

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μικρά προβλήματα και στη Βουλή

Η κακοκαιρία που πλήττει την Αττική επηρέασε το μεσημέρι και το Μέγαρο της Βουλής. Μικρή ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο, στο χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821, ενώ θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, δίπλα από την είσοδο επί της οδού Αμαλίας.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…