Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο, Πελοπόννησο και Βόλο – Εξασθενούν από το μεσημέρι τα φαινόμενα

Σοβαρά προβλήματα προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει πολλές περιοχές της Ελλάδας, με πλημμύρες, πτώσεις δέντρων, διακοπές ηλεκτροδότησης, ακόμα και ανεμοστρόβιλους να σημειώνονται κατά το τελευταίο 24ωρο.

57cf9f851dc52453678b45a2

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη δυτική Ελλάδα, και ειδικά στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο, ενώ η κακοκαιρία χτύπησε μεταξύ άλλων και τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο.

Στην Ηλεία, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. Ακόμη, πλημμύρες καταγράφηκαν και στην Κυλλήνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω έντονης βροχόπτωσης στην πόλη του Πύργου έγιναν 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου, όπου επίσης καταγράφηκε ανεμοστρόβιλος. Επίσης, έγιναν δύο κλήσεις για παροχή βοήθειας.





Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων στην ανατολική Λακωνία, ανέβηκε η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μια οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση προκάλεσε εξάλλου η σφοδρή καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και διήρκεσε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την «λίμνη» τα αυτοκίνητα.

Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου, ενώ από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση ήταν οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα. Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα και νωρίτερα δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.

Ανεμοστρόβιλος έκανε εξάλλου την εμφάνισή του στον Λαγανά Ζακύνθου, σαρώνοντας την περιοχή πάνω από τη θάλασσα, σε ένα σπάνιο για τη χώρα μας φαινόμενο.


(πηγή φωτογραφίας: imerazante.gr)

Εξασθενεί από το μεσημέρι η κακοκαιρία

Σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ και σήμερα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο,

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, που στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό, βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά