Newsroom

Newsroom

Σοβαρά κενά η περίφημη εφαρμογή Covid Free GR

Η εφαρμογή που σχεδιάστηκε για την επαλήθευση των ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID δεν αναγνώριζε τα πιστοποιητικά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον υπουργείο τουρισμού να προσπαθεί με «μπαλώματα» να λύσει το πρόβλημα κατόπιν εορτής.  

covidfreegr

Χρειάστηκαν να περάσουν 8 ημέρες αλαλούμ και ταλαιπωρίας για τους τουρίστες για να απαντήσει η κυβέρνηση για την περίφημη εφαρμογή του Κυριάκου Πιερρακάκη Covid Free GR που διαχωρίζει τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη. η εφαρμογή δεν αναγνωρίζει τα βρετανικά πιστοποιητικά και γενικά τα πιστοποιητικά εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτέλεσμα ήταν οι τουρίστες εκτός ΕΕ να προσπαθούν μάταια να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους καθώς η εφαρμογή έριχνε «πόρτα». Τώρα, το υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να απαντήσει, παραδεχόμενο ότι η εφαρμογή κάνει διακρίσεις και δημιουργεί τουρίστες δύο ταχυτήτων.  Όσον αφορά τις αρρυθμίες που προκλήθηκα με τους πολίτες τρίτων χωρών, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά., το υπουργείο αναφέρει πως «μπορούν να εισέρχονται στους ανωτέρω κλειστούς χώρους με απλή επίδειξη  του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης της χώρας τους σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, με παράλληλη επίδειξη εγγράφου ταυτοπροσωπίας».

Θυμίζουμε πως η εφαρμογή παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Κ. Πιερρακάκη (στις 13 Ιουλίου) και δημοσιεύτηκε στη συνέχεια σε ΚΥΑ χωρίς να εντοπιστεί το σοβαρό κενό.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…