Newsroom

Newsroom

Σοβαρά ερωτηματικά για «γαλάζιο» δήμαρχο της Ηλείας μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ( έγγραφο)

Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και νυν δήμαρχο του δήμου Πηνειού Ηλείας Ανδρέα Μαρίνο

73eb9227ff01613ab535f4b1c007856a 1024x683 1

Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και νυν δήμαρχο του δήμου Πηνειού Ηλείας Ανδρέα Μαρίνο, σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης  της  διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Πηνειού»  συνολικού προϋπολογισμού 4.407.015,65 ευρώ το οποίο που θα αποπληρωνόταν από τα ταμεία του Δήμου σε 12 χρόνια με την τρόπο της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης με ιδιωτική εταιρεία .

Το Ζ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την 318/2021 Πράξη του , απέρριψε  την υπογραφή του σχεδίου σύμβασης του δήμου Πηνειού με την ιδιωτική εταιρεία , η οποία όπως αναφέρει δεν είχε την ανάλογη εμπειρία να εκτελέσει το έργο και μηδέν κύκλο εργασιών . Ενώ διαπίστωσε « ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες στην ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία» επικαλούμενο πληθώρα παραβάσεων των όρων της διακήρυξης που απαιτούν συγκεκριμένα δικαιολογητικά βάση της ισχύουσας νομοθεσίας».

Το περίεργο είναι ότι κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναμένεται να προσφύγει άμεσα , όχι η ιδιωτική εταιρεία που «έχασε» το έργο αλλά ο δήμος Πηνειού!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ : ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

« Εμείς διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή γι αυτό το έργο και με την διαδικασία να δοθεί σε ιδιώτη μέσω διαγωνισμού. Οι αιτιάσεις της απόρριψης της σύμβασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι πολύ σοβαρές . Επίσης θεωρούμε πρωτοφανές και απαράδεκτο το γεγονός της προσφυγής του δήμου Πηνειού κατά της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς αυτό θα έπρεπε να το πράξει η ιδιωτική εταιρεία τα συμφέροντα της οποίας προφανώς θίγονται και όχι ο δήμος» – δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Πηνειού Σάκης Γεωργόπουλος.

«Δήμαρχε Πηνειού, το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έπιασε με τη γίδα στην πλάτη!» – αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος και επισημαίνει ότι από τον  περασμένο Οκτώβριο είχε καταγγείλει δημόσια τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο για την απαράδεκτη απόφασή του να φέρει ως θέμα σε…. δια περιφοράς συνεδρίαση , την οικονομική δέσμευση του Δήμου Πηνειού επί 12 συναπτά έτη για τον  Ηλεκτροφωτισμό Κοινοχρήστων Χώρων .

« Επρόκειτο για μία εισήγηση και μία μελέτη που δεν συμφωνούσαν ούτε στα βασικά οικονομικά στοιχεία και πρότεινε Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) για  12 έτη με ιδιώτη. Ο Δήμαρχος Πηνειού μετά από μία σειρά ερασιτεχνικών κινήσεων (ανακλήσεις αποφάσεων, «τεχνικά προβλήματα» στον αρχικό διαγωνισμό και νέες κατεπείγουσες δια περιφοράς συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής) προχώρησε σε νέο διαγωνισμό του έργου για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Πηνειού». Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.407.015,65 ευρώ που θα πληρωνόταν από τα ταμεία του Δήμου. Τότε είχα πει στον Δήμαρχο Πηνειού πως ο Δήμος Πηνειού δεν είναι τσιφλίκι του. Πλέον του το είπε ξεκάθαρα και το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αποφάσισε πως «διαπιστώνονται ουσιώδεις νομικές πλημμέλειες στην ελεγχόμενη διαγωνιστική διαδικασία και συνεπώς η υπογραφή του υποβληθέντος προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης». Η υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία κωλύεται με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Με λίγα λόγια: Δήμαρχε Πηνειού, το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έπιασε με τη γίδα στην πλάτη!» – αναφέρει ο κ. Θεοδωρακόπουλος.-

Πηγή: apokalypseis.com

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ