Newsroom

Newsroom

So many lies: Το νέο τραγούδι του Ian Ikon με τη Maria Zlatani (VIDEO)

Η Universal music παρουσιάζει το νέο single “So many lies” σε στίχους και μουσική του Ian Ikon με την αισθαντική φωνή της Maria Zlatani.

58c83d411dc524cf398b45d1

Aυτή τη φορά ο Ian Ikon κλείνει το μάτι σε πιο σύγχρονους ποπ dance ήχους. Στιχουργικά το τραγούδι αναφέρεται στον έρωτα όπου οι δεδομένοι και επιτηδευμένοι ρόλοι μας κάνουν μαριονέτες που αιωρούμαστε από ψεύτικα νήματα….

So many lies..

Μαρία Ζλατάνη

Η Μαρία Ζλατάνη, γεννήθηκε το 1993 στην Έδεσσα. Ξεκίνησε κλασικό πιάνο στην ηλικία των 7 με τη Θάνα Πασχαλίδου στο Ωδείο Δήμου Έδεσσας από όπου έλαβε και υποτροφία το 2009.

Σήμερα φοιτεί στην τάξη διπλώματος στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠαΜακ.

Το 2013, στα πλαίσια του “Poros Summer Music Academy,” συνέπραξε ως σολίστ με την “Sinfonietta Orchestra” των Αθηνών πάνω στο 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του F. Chopin. Παράλληλα, συνθέτει και τραγουδά δικά της κομμάτια αγγλόφωνα και ελληνικά. Επίσης συμμετείχε στο δίσκο των Jane Doe, B612 Revisited. Ακόμη συνεργάζεται με τον Ian Ikon σε δύο τραγούδια το “Jamaican dream” και το “So many lies”. Αγαπάει τα χαμόγελα.

ΙAN IKON

Στη δισκογραφία o Ian Ikon έκανε την εμφάνισή του με το ψευδώνυμο Lunicon και ένα instrumental cd, με τίτλο “Μonths”. Τον Νοέμβριο του 2012, κυκλοφόρησε από την Universal Music, το EP “Like a star”, με τον Craig Walker (πρώην τραγουδιστή των Archive) .

Το ΕP περιλαμβάνει 5 τραγούδια τη μουσική των οποίων έγραψε ο Ian Ikon. Σ’ αυτό το pop rock EP συναντιέται η αισθητική και συνθετική άποψη του Ian Ikon με την λυρικότητα της φωνής του Craig Walker.

5 τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, τη φυγή με άγνωστο προορισμό, τον ερωτικό πόνο, την λύτρωση από συναισθηματικές οφειλές.

Το φωτεινό Like a star που μιλά για ένα έρωτα που σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή, το ταξιδιωτικό Destination unknown που ομολογεί πως όπου κι αν πάει ο έρωτας εκεί δημιουργείται και μια καινούργια πατρίδα, το Fly fly away που μας προτρέπει να επινοήσουμε ξανά τον εαυτό μας και να αλλάξουμε τους ρόλους μας in a new fair play, το “Where are these feelings coming” from μια σκοτεινή ερωτική εξομολόγηση και το απολογητικό “Ready for a change” που δηλώνει πως η αλλαγή όσο κι αν πονά στο τέλος θεραπεύει και εν τέλει απελευθερώνει.

Tο 2014 o Ian Ikon συνεργάζεται με την Νatalia Corvington που κάνει το ντεμπούτο της με το τραγούδι “Everywhere I go” για το οποίο έγραψε την μουσική, τους στίχους, έκανε την παραγωγή και κυκλοφόρησε από την Εmi music. Ένα vintage pop road song που μας υποδεικνύει πως όπου κι αν ταξιδέψει κανείς ανακαλύπτει ένα κομμάτι από την δικιά του πατρίδα. Το τραγούδι αυτό μπήκε σε 4 μεγάλες συλλογές που κυκλοφόρησαν από την Minos Emi.

Toν Φεβρουάριο του 2015 κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Τhe End of Falling” από την Minos Emi για το οποίο έγραψε την μουσική και τους στίχους. Ένα τραγούδι που μας υπενθυμίζει πως ακόμη κι αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, μπορούμε να βρούμε τη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και να απελευθερωθούμε από τους «δαίμονές» μας…

To τραγούδι ερμήνευσε η Αfrodite και μπήκε στην εμπορική συλλογή Island 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Ιan Ikon συνεργάζεται με την Marina Celeste πρώην τραγουδίστρια των Nouvelle Vague και γράφει γι’ αυτήν ένα vintage pop κομμάτι με τίτλο “Supersonic Love”. Το τραγούδι αυτό επιλέχθηκε ως ένα από τα είκοσι καλύτερα του μήνα Νοέμβριος 2015 από έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας το En Lefko radio.

Στη συνέχεια τον Οκτώριο του 2015 ξεκινά μια νέα συνεργασία με την τραγουδίστρια Irene με τραγούδια που γράφει ειδικά για αυτήν και τα οπoία κινούνται στο χώρο της nu soul pop.

To πρώτο κομμάτι single με τίτλο “Like a rainbow” σε στίχους και μουσική του ίδιου κυκλοφόρησε από την Μinos Emi και συγκαταλέχθηκε στην εμπορικότερη σειρά συλλογών του κόσμου, στο Νow 2016 /That’s what I call music της Minos και της Feelgood records. Το τραγούδι στιχουργικά αναφέρεται στη γρήγορη φθορά που μπορεί να υποστεί μια ερωτική σχέση, αν τα δύο μέρη μοιάζουν ή τείνουν να ταυτιστούν μεταξύ τους. Έτσι ο έρωτας σ’ αυτή τη περίπτωση θα εξαφανιστεί γρήγορα σαν ένα ουράνιο τόξο…

Tον Μάρτιο του 2016 συνεργάζεται ξανά με την Irene και κυκλοφορεί από την Minos Εmi ένα νέο single με τίτλο “Invisible love”. Στο τραγούδι αυτό η Irene τραγουδάει για έναν αφανέρωτο έρωτα που όσο κι αν ψάξεις να τoν βρεις δεν θα τις βρεις ποτέ…Τον ακούς όμως μέσα στον ήχο της καρδιάς γιατί κρύβεται και κυλά στις φλέβες σαν το αίμα…σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό…

Tον Ιούνιο του 2016 κυκλοφορεί από την Εmi ένα νέο single με την τραγουδίστρια Μaria Zlatani με τίτλο “My Jamaican dream”. Πρόκειται για ένα pop house κομμάτι με έντονα εξωτικά ηχοχρώματα και το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός Τζαμαïκανού ο οποίος με διαβατήριο την κιθάρα του γυρνάει τον κόσμο και καταφέρνει να γίνει ένας σταρ…