Σμηναγός Στράλης: "Θέλαμε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να στείλουμε μήνυμα υπερηφάνιας και αξιοπρέπειας" (videos+photos)

Το μήνυμά του, «σηκώστε ψηλά το κεφάλι», συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης, ο βραβευμένος το 2011 ως…

photos theteam 030

Το μήνυμά του, «σηκώστε ψηλά το κεφάλι», συγκίνησε όλη την Ελλάδα. Ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης, ο βραβευμένος το 2011 ως κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ παγκοσμίως, δεν μιλούσε μόνο για λογαριασμό του, αλλά μετέφερε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και περηφάνιας προς όλο τον ελληνικό λαό, εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας μετά την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.


Μετά την παρέλαση ο «Top Gun» Στράλης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ και τόνισε ότι δεν μιλούσε μόνο για λογαριασμό του, αλλά μετέφερε ένα μήνυμα εκ μέρους της ομάδας του και της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως είπε το «σηκώστε ψηλά το κεφάλι» είναι το moto της ομάδας του και αυτό που ήθελαν για όλους τους Έλληνες, αυτούς του χαλεπούς καιρούς, ήταν να δώσουν λόγους να αισθανθούν υπερήφανοι.


Ο Σμηναγός Στράλης έκανε λόγο για ένα μήνυμα αυθεντικό, βγαλμένο από όλη την ομάδα και με αποδέκτες όλους τους Έλληνες. «Προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε ένα μήνυμα αντάξιο των περιστάσεων», είπε ο Σωτήρης Στράλης, ενώ ανέφερε ότι το περιεχόμενο του μηνύματος δεν τον γνώριζαν οι ανώτεροι του, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ποτέ δεν τους έχουν λογοκρίνει. Εξάλλου, όπως είπε υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για τις επιδείξεις, η οποία και αυτή ακολουθήθηκε.

«Γνωρίζουμε πως ο κόσμος τιμά την Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Έλληνες για την ανταπόκρισή τους στο μήνυμα που στείλαμε χθες», είπε τέλος ο Σωτήρης Στράλης. Με περισσότερες από 1.700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1300 είναι σε αεροσκάφη F-16 και με τον τίτλο του κορυφαίου πιλότου του ΝΑΤΟ το 2011, ο σμηναγός Στράλης, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», επιδόθηκε σε έναν «άγριο χορό» στους αιθέρες για περισσότερα από 12 λεπτά.


Επειδή όμως η πραγματικότητα και η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων είναι εξαιρετικά σκληρή και καλούνται ημέρα και νύχτα να ακροβατούν σε ένα πολύ λεπτό σχοινί ακολουθεί η εκπομπή-αφιέρωμα του Κώστα Βαξεβάνη στο «Κουτί της Πανδώρας», όπου έζησε από κοντά στην Σμηναρχία Μάχης υψίστης ετοιμότητας της Λήμνου και κατέγραψε …αυτή την καθημερινότητα, για την οποία οι πιλότοι μας και το προσωπικό της Π.Α. αξίζουν κάτι παραπάνω από τον σεβασμό μας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…