Newsroom

Newsroom

Smartphone με 18 ευρώ από τη Mozilla

Πιο χαμηλά, αλλά και ταυτόχρονα πιο ψηλά, θέτει η Mozilla τον πήχυ, η οποία μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη…

firefox os

Πιο χαμηλά, αλλά και ταυτόχρονα πιο ψηλά, θέτει η Mozilla τον πήχυ, η οποία μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της φετινής Mobile World Congress ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά το πρώτο smartphone που θα κοστίζει μόλις 25 δολάρια, ή λίγο πάνω από 18 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα προχώρησε σε συνεργασία με την Spreadtrum, προκειμένου να χρησιμοποιήσει το SC6821 chipset σε συσκευές που θα τρέχουν το Firefox OS.

Πρόκειται για ένα chipset που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή συσκευών της κατώτερης τιμολογιακής κλίμακας. Αυτό σημαίνει πως οι κατασκευαστές θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν στην αγορά πολύ φτηνά τηλέφωνα με οθόνες αφής HVGA 3,5 ιντσών, ενσωματωμένο WiFi, Bluetooth, ραδιόφωνο FM και κάμερα.

Όπως εξήγησε ο Jay Sullivan της Mozilla, στόχος του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει την μετάβαση των χρηστών “από τα feature phones στα smartphones”. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ήδη το Firefox OS έχει παρουσία σε 15 αγορές και μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να επεκταθεί σε άλλες 12.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων