Newsroom

Newsroom

Sløborn: η σειρά που μοιάζει να βγήκε μέσα από την πανδημία κορονοϊού

Έγινε viral ενώ γυρίστηκε ένα χρόνο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας

AP 20210467939305

Καθώς μια νέα γρίπη των πτηνών- που αυτή την φορά προέρχεται συγκεκριμένα από τα περιστέρια- κάνει την εμφάνισή της  στη βόρεια Κίνα οι άνθρωποι ανά τον πλανήτη συνεχίζουν κανονικά τη ζωής τους. Το ίδιο κάνουν και οι κάτοικοι σε ένα ειδυλλιακό νησί στη Βόρεια Θάλασσα. 

Μια μέρα ένα ιστιοφόρο -που όπως θα αποδειχθεί μεταφέρει τα μουμιοποιημένα πτώματα ενός ζευγαριού- ξεβράζεται στις ακτές. Ο ιός έχει φτάσει το νησί και τότε αρχίζουν όλα…

Σίγουρα μοιάζει με την πλοκή μιας σειράς ή μιας κινηματογραφικής ταινίας που οι δημιουργοί έχουν εμπνευστεί από την πανδημία κορονοϊού. Κι όμως, το  Sløborn, μια κοινή τηλεοπτική παραγωγή Δανίας και Γερμανίας γυρίστηκε πέρυσι, πριν την εμφάνιση του νέου κορονοϊού και μεταδίδεται στη γερμανική τηλεόραση καθώς η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος ζει σε συνθήκες πραγματικής πανδημίας.

Η σειρά, αφηγείται τη ζωή των κατοίκων του νησιού Sløborn καθώς ο ιός απειλεί την επιβίωση τους και κάθε πτυχή της ζωής και της καθημερινότητάς τους, όπως και της κοινωνίας τους. Το χάος και η καταστροφή εξαπλώνεται παράλληλα με τον ιό. 

Στους κατοίκους, συστήνεται η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων, εφαρμόζονται κανόνες καραντίνας ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας για την επιδημία, πληθαίνουν. 

Οι δημιουργοί της σειράς περιγράφουν αυτή ως “post apocalyptic θρίλερ” που διερευνά την συμπεριφορά των σύγχρονων ανθρώπων όταν καταρρέει ο πολιτισμός τους.

Μάλιστα λίγο έλειψε να μην βγει στον αέρα αφού η διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ZDF εξέφρασε ανησυχίες επειδή θεώρησαν πως όσα διαδραματίζονται στη σειρά μπορεί να είναι ”πολύ κοντά” στην πραγματικότητα που βιώνουν οι θεατές και να τους είναι δυσάρεστο να την παρακολουθήσουν ή/και να τους προκαλέσει αναστάτωση. ”Το ερώτημα ήταν αν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από το κοινό μας να την παρακολουθήσει αυτή τη στιγμή” σχολίασε ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κρίστιαν Άλβαρτ μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Ο Άλβαρτ, που όπως γράφει ο Guardian συμβουλεύτηκε ιολόγους και στελέχη σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να ενημερωθεί σχετικά με τις προετοιμασίες και τα  πρωτόκολλα στη Γερμανία για την περίπτωση εξάπλωσης θανατηφόρου πανδημίας (τότε ήταν ακόμη σενάρια), είπε ότι  εμπνεύστηκε από καταστροφές που ”συμβαίνουν κυρίως αλλού” και στη συνέχεια αναρωτήθηκε πώς θα ήταν ένα κάτι τέτοιο συνέβαινε σε εμάς.

«Είχα εκπλαγεί από το πώς ακούμε συνεχώς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για καταστροφές που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, αλλά συνήθως οι ζωές μας συνεχίζονται κανονικά», σχολίασε ο Άλβαρτ.

Όταν η Γερμανία τέθηκε σε lock down ”ανατρίχιασα, γνωρίζοντας τι γυρίσματα είχαμε κάνει το περασμένο χρόνο”, είπε ο δημιουργός.

Η υποδοχή πάντως Γερμανών τηλεοπτικών κριτικών ήταν κάπως χλιαρή. Κάποιοι επέκριναν, όπως το Spiegel, για τις σκληρές σκηνές όπως αυτές κατά τις οποίες τα μάτια όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό στάζουν αίμα. Η δε Süddeutsche Zeitung είπε ότι δεν θα ήταν κάτι το εξαιρετικό εάν δεν συνιστούσε μια διαρκή υπενθύμιση των όσων πραγματικά συμβαίνουν στον πλανήτη τους τελευταίους μήνες. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Θεσσαλονίκη: Άνδρας καταδίωξε και εμβόλισε την εν διαστάσει σύζυγό του με το αυτοκίνητο

ΕΚ - Περιπολικό Αστυνομία

Θεσσαλονίκη: Άνδρας καταδίωξε και εμβόλισε την εν διαστάσει σύζυγό του με το αυτοκίνητο

Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε, όμως στη συνέχεια ο δράστης την έπιασε και επιχείρησε να την…

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…