Σκυλί έσωσε νεογέννητο - Τί ισχύει τελικά με αυτήν τη viral φωτογραφία;

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας σκύλος να κρατά ένα νεογέννητο μωράκι.

cover
NewsRoom 05/11/2015 | 17:46

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας σκύλος να κρατά ένα νεογέννητο μωράκι.

Όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ο σκύλος κρατάει στο στόμα του το μωράκι το οποίο είναι ακόμα με τον ομφάλιο λώρο.

Η περιγραφή που βρήκαμε online, προτάσσει το σενάριο μια μητέρα να έχει πετάξει αμέσως μετά τον τοκετό στα σκουπίδια το μωρό.

«Μια διερχόμενη αδέσποτη σκυλίτσα άκουσε τα κλάματα του βρέφους. Το πλησίασε και με το στόμα της το σήκωσε και το άφησε στα πόδια του πρώτου διερχόμενου περαστικού που βρήκε μπροστά της», διαβάζουμε.

Το περιστατικό λένε ότι συνέβη στην Πορτογαλία. Ο περαστικός πήγε το μωράκι στο νοσοκομείο με τους γιατρούς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Όπως διαβάζουμε, το βρέφος χαίρει άκρας υγείας.

 

Είναι όμως έτσι;

Με μια αναζήτηση online δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε την είδηση ούτε την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία για το πότε έγινε και εάν φυσικά όντως έγινε το περιστατικό.

Δεν ξέρουμε πού συνέβη και ποιός τράβηξε τη φωτογραφία. Επιπλέον, δεν κατορθώσαμε να επιβεβαιώσουμε εάν η φωτογραφία είναι αληθινή ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ.