Σκουρλέτης σε Πατούλη: "Έδωσες 300.000 ευρώ για προσωπική προπαγάνδα"

Άναψαν τα αίματα κατά τη συζήτηση του «Κλεισθένη Ι» στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής μεταξύ Π. Σκουρλέτη και Γ. Πατούλη. Ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε έντονα τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για διαφημιστική καμπάνια 300.000 ευρώ κατά του νομοσχεδίου που θεσμοθετεί την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τον κ. Πατούλη να απαντά με φωνές και κοσμητικά επίθετα.

5b471b601dc524041f8b45fd

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Έδωσες 300.000 ευρώ για προσωπική προπαγάνδα» είπε προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με τη διαφημιστική εκστρατεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων κατά του «Κλεισθένη Ι», εξοργίζοντας τον Γιώργο Πατούλη. «Είστε λαϊκιστής» φώναξε τέσσερις φορές προς τον υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και συνέχισε σε αντίστοιχο ύφος χωρίς να δίνει καμία απάντηση για την ουσία του ζητήματος: «Είναι ντροπή σας. Να ντρέπεστε!».

«Δεν είναι δικά σας τα χρήματα αυτά» αντέταξε ο υπουργός στον απόηχο των ύβρεων του κ. Πατούλη, ο οποίος δεν προσπάθησε καν να διαψεύσει ότι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της διαφημιστικής καμπάνιας εξυπηρετεί προσωπικές πολιτικές του επιδιώξεις. 

«Αδειάζει» Μητσοτάκη ο Πατούλης

Η ένταση προκλήθηκε μετά το κάλεσμα του υπουργού Εσωτερικών προς τους προέδρους ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ να διασαφηνίσουν αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την εκπεφρασμένη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του Κυρ. Μητσοτάκη για την επαναφορά του μνημονιακού πλαισίου για πρόσληψη ενός εργαζομένου στην Αυτοδιοίκηση έναντι πέντε αποχωρήσεων, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να γίνεται πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Πατούλης κράτησε αποστάσεις από το αφήγημα του Κυρ. Μητσοτάκη για λιγότερες προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση, επικρίνοντας μάλιστα τον κ. Σκουρλέτη για φειδωλή πρόβλεψη! Επίσης, κατηγόρησε τον υπουργό πως προσπαθεί να εντάξει την Αυτοδιοίκηση στις κεντρικοπολιτικές συγκρούσεις, προτρέποντας μάλιστα τον κ. Σκουρλέτη να σκεφτεί «εθνικά». Βέβαια, η κρίση αυτή έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τις κοινωνικές παραινέσεις περί καταψήφισης της κυβέρνησης στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές κατά την πρωτομιλία του. 

«Θα έπρεπε να είστε πιο διεκδικητικός ούτε το “ένα προς ένα” φτάνει, είστε πολύ φειδωλός…» κριτίκαρε και υπενθύμισε το περσινό πρόβλημα με τα σκουπίδια, αποστροφή που προκάλεσε την προαναφερθείσα ένταση αναφορικά με την προπαγανδιστική καμπάνια της ΚΕΔΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός ήταν πιο προσεκτικός, κάνοντας μόνο μια διεκπεραιωτική αναφορά. Συγκεκριμένα, δεν πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της εξαγγελίας του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας όμως «μακάρι» για την επαναφορά του πλαισίου «ένα προς ένα» στις προσλήψεις για την Αυτοδιοίκηση.

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

448893597 772582935034671 615425005062239866 n

Νεκρός στην Ηλεία: Είχε πάει να βοηθήσει στην κατάσβεση ο 55χρονος που έχασε τη ζωή του (Εικόνες/ Video)

Σύμφωνα δε με τις τελευταίες πληροφορίες ο 55χρονος ο οποίος βρισκόταν κοντά στο πύρινο μέτωπο,…

Ηλεία: Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά – Έπαθε αναρρόφηση τροφής

Χαλκίδα

Ηλεία: Εντοπίστηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του στη Μυρτιά – Έπαθε αναρρόφηση τροφής

Ο δήμαρχος της περιοχής, ανέφερε ότι ο άτυχος άνδρας δεν σκοτώθηκε στην πυρκαγιά αλλά από…