Σκουρλέτης: "Ναι" σε συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής αλλά χωρίς "βαρίδια του παρελθόντος"

Θετικός στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αρκεί να απαλλαχθεί από τα «βαρίδια του παρελθόντος», όπως χαρακτήρισε τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο.

5abba7901dc524c7018b45ec

Σε συνέντευξή του στο “Ραδιόφωνο 24/7 88,6”, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη για νέες συμμαχίες στη βάση πραγματικών προγραμματικών συγκλίσεων, και προφανώς όταν μιλάμε για στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις και συμφωνίες αναφερόμαστε σε χώρους που μπορούν να έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν κάτι τέτοιο. Πρώτα απ΄ όλα που είναι σχετικά όμοροι πολιτικά. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο χώρος της Αριστεράς, όπως εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και της Σοσιαλδημοκρατίας, όπως εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, εν πάση περιπτώσει, τον ασαφή, αλλά εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής, που πρόσφατα συγκροτήθηκε, είναι δύο χώροι οι οποίοι πρέπει να συνδιαλέγονται και να αναζητήσουν τις προϋποθέσεις μιας μεγαλύτερης συνεργασίας».

Διευκρίνισε πάντως ότι η σχετική συζήτηση θα είναι ειλικρινής και «δεν θα υπηρετεί σκοπιμότητες για τη διαμόρφωση ενός νέου κυβερνητικού σχήματος, αλλά θα αναζητεί μόνιμες συνεργασίες που θα δημιουργήσουν αντίστοιχους στέρεους κοινωνικούς και πολιτικούς συσχετισμούς».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι θεωρεί «εκτός κάδρου» από την προοπτική συνεργασίας τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, διότι «οι πολιτικές τους επιλογές στο πρόσφατο παρελθόν και η όλη τους παρουσία, συνιστά ένα πολιτικό βάρος, το οποίο ο άλλος χώρος, εάν θέλει να απελευθερωθεί για να έχει μία γόνιμη πολιτική παρουσία, θα πρέπει να το κάνει. Δεν μπορεί σε αυτή τη φάση ο χώρος της Κεντροαριστεράς να “κουβαλάει” στις πλάτες του τα βαρίδια του παρελθόντος».

Σχολιάζοντας την πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για μία προληπτική γραμμή πίστωσης μετά τον Αύγουστο, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι επί της ουσίας εισηγείται τη συνέχιση του καθεστώτος ελέγχου και μάλιστα με νέα δανειοδότηση, ενώ έκανε λόγο για «λάθος σήμα και προς τις αγορές αλλά και προφανώς προς τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με τον διαγωνισμό για 8.166 μόνιμες θέσεις στους δήμους, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να βγουν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων του σχετικού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Για το ενδεχόμενο μονιμοποίησης συμβασιούχων, εξήγησε ότι αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος και τρόπος «να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τον πραγματικό χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης, διότι όταν κάποιος είναι 10-15 χρόνια δεν είναι συμβασιούχος».

Τέλος, για το νομοσχέδιο με την αναθεώρηση τις θεσμικής λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, ενώ υπεραμύνθηκε της ανάγκης για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι «μία μεγάλη ευκαιρία για την αυτοδιοίκηση, θα δώσει μία νέα δυναμική και κυρίως θα βοηθήσει στο να υπάρχει μία νέα κουλτούρα συνθέσεων και συναινέσεων -που το έχουν ανάγκη τοπικές κοινωνίες»

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…