Σκουρλέτης κατά ΜΜΕ για την απόφαση του ΣτΕ

Επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αλλά και της Καθημερινής, εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης σχετικά με την τελευταία απόφαση του…

2350635 0

Επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, αλλά και της Καθημερινής, εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης σχετικά με την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει την Ελληνικός Χρυσός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, o Παναγιώτης Σκουρλέτης μίλησε για αξιοθρήνητη δημοσιογραφία των Μέσων που επί δύο ημέρες επιμένουν ότι το ΣτΕ «άδειασε τον Σκουρλέτη». Όπως εξήγησε ο ίδιος, η απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται σε παλαιότερη απόφαση του υπουργείου από τον μήνα Απρίλιου, οταν υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ηταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο μέχρι πριν από λίγες ημέρες υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Σκουρλέτης παραδέχτηκε οτι ενδεχομένως η απόφαση του ΣτΕ να αποτελέσει πρόκριμα για την δικη του απόφαση. Αλλά αυτό, οπως τόνισε, «μένει να το δούμε».

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έκανε δεκτή την προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, που εκμεταλλεύεται τα ορυχεία της Χαλκιδικής, αναφορικά με τον τόπο όπου έγιναν οι προβλεπόμενες τεχνικές δοκιμές της. Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανακάλεσε προσωρινά την λειτουργία της μεταλλευτικής μονάδας, καθώς οι προβλεπόμενες δοκιμές δεν είχαν γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά στην Φινλανδία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ελληνικός Χρυσός είχε καταθέσει στο υπουργείο αίτημα έγκρισης των σχετικών μελετών, η οποία δεν δόθηκε μέσα στο διάστημα τριών μηνών που προβλέπει η μεταλλευτική νομοθεσία. Κατόπιν τούτου, η εταιρεία στις 20 Απριλίου προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η άρνηση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη να εγκρίνει τις σχετικές μελέτες. Δύο μέρες μετά αποφασίστηκε η εκδίκαση της υπόθεση για τις 6 Μαΐου. Οκτώ ημέρες μετά το υπουργείο επέστρεψε στην εταιρεία την τεχνική μελέτη του υποέργου Ολυμπιάδας που αφορά «στη μεταλλουργική μονάδα χαλκού, χρυσού και θειικού οξέος Μαντέμ Λάκκου», επικαλούμενο ότι «δεν έχει εκτελεστεί πρόγραμμα δοκιμών σε κατάλληλη ημιβιομηχανική κλίμακα, επί τόπου του έργου». Με επιστολή της στις 26 Μαΐου η εταιρεία αντέτεινε ότι η μελέτη που είχε υποβάλλει είναι «πλήρης και περιείχε όλα τα κατά νόμο προβλεπόμενα στοιχεία προς έγκριση». Ακολούθησε η συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ, ενώ η διάσκεψη των δικαστών επί της υπόθεσης έγινε στις 15 Ιουνίου και χθες δημοσιεύθηκε η υπ΄ αριθμ. 3191/2015 απόφαση για ακύρωση της αναστολής εργασιών.

Φωτογραφία: HASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…