Σκουρλέτης: "Έχουμε ένα παρακράτος που λειτουργούσε με τη γνώση και την ευλογία Σαμαρά!"

Για «απίστευτο θράσος» από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης,…

skourletis 0

Για «απίστευτο θράσος» από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, καθώς όπως είπε αντί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Μπαλτάκου ο κ. Κεδίκογλου «σχολιάζει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα».

«Πρόκειται για μια δήλωση απίστευτου θράσους, διότι αντί να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση και να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μας πει τι γίνεται με το ακροδεξιό χέρι του πρωθυπουργού, έχει βγει μόνο για να σχολιάσει τη συνέντευξη Τσίπρα. Όσο για τον κ. Μπαλτάκο, η υπόθεσή του δεν ξεκινά ούτε από το φόνο Φύσσα ούτε από το χθεσινό βίντεο. Είμαστε από τους πρώτους που είχαμε χαρακτηρίσει την ηγεσία Σαμαρά στη Ν.Δ. από μια δράκα ακροδεξιών που έχουν μεταλλάξει την ταυτότητα αυτού του κόμματος. Όταν εμείς φέραμε το θέμα της Χ.Α. στη Βουλή και ζητάγαμε να παρέμβει η Δικαιοσύνη και να κάνει τη δουλειά της καλά η ΕΛ.ΑΣ., εκείνοι σιωπούσαν. Υπήρξε το τραγικό γεγονός της δολοφονίας Φύσσα και έτσι, μετά από το τραγικό αυτό γεγονός, όπως φαίνεται και από το βίντεο, δε θέλησαν να απομονωθούν και να οριοθετήσουν πολιτικά και ιδεολογικά το νεοναζιστικό φαινόμενο. Υπάρχει ιδεολογική και πολιτική συγγένεια. (Δεν ήθελαν να εξουδετερώσουν τη Χ.Α.), όχι, γιατί ήταν ο κρυφός άσος στο μανίκι του κ. Μπαλτάκου, ο οποίος την κράδαινε κάθε φορά στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να ψηφίζουν νομοσχέδια και τους έλεγε τότε ότι θα πάνε να κυβερνήσουν με τη Ν.Δ. Βεβαίως έχει γίνει αυτό. Έχει μιλήσει μάλιστα ο κ. Κουβέλης γι’ αυτό. Το κράδαινε ως φόβητρο. Και ο κ. Τσούκαλης το είπε αυτό.

Ο άνθρωπος που είναι δίπλα στον πρωθυπουργό από το 1992 και είναι το μαντρόσκυλο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., που δίνει τη γραμμή… λέτε ο κ. Σαμαράς να μη γνώριζε τις πεποιθήσεις του και την ιδεολογική του συγγένεια με τη Χ.Α. Άρα, λοιπόν, έχουμε ένα παρακράτος που λειτουργούσε με τη γνώση και την ευλογία του κ. Σαμαρά, το οποίο συναντήθηκε με τη βαρβαρότητα της μνημονιακής πολιτικής του. Και δεν αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια βαθύτερη ιδεολογική και πολιτική συγγένεια με τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. και τη Χ.Α…;» δήλωσε στο Βήμα Fm ο κ. Σκουρλέτης.

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην παραίτηση Αθανασίου-Δένδια, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Απολύτως. Έχουμε καταθέσει το αίτημα για έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και περιμένουμε ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί, διότι είναι υπόλογος και πρώτος υπεύθυνος. Περιμένουμε εξηγήσεις και βλέπουμε… Με την απόλυτη συναίνεσή του έγιναν αυτά».

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Καταγραφή 18

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Μάλιστα ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη, με πολλούς βουλευτές να μπαίνουν στο... παιχνίδι