Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης: Δεν θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στα εργασιακά

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα εργασιακά, ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει…

1820868

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα εργασιακά, ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμιά σκέψη να χαθούν παγιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Βήμα 99,5, σημείωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» εκ μέρους της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στον τομέα των εργασιακών.

«Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μέτρα που ουσιαστικά απαντούν, περιορίζουν τα φαινόμενα αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που υπήρξαν κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Άρα, η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση όπου θα έπρεπε να την αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό!» τόνισε.
Ο υπουργός Εργασίας τόνισε αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί ένας «έντιμος και προωθητικός συμβιβασμός».

«Μέρα με τη μέρα, τα πράγματα νομίζω ότι αποσαφηνίζονται προς μια θετική κατεύθυνση. Βεβαίως παραμένουν αοριστίες, ερωτηματικά αλλά, όλα αυτά είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό που ονομάζουμε πραγματική διαπραγμάτευση» πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…