Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης: Επιδίωξη της κυβέρνησης να κλείσει μέσα στο 2017 η αξιολόγηση

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης, επικρίνει τη Ν.Δ. που όπως αναφέρει δημιουργεί κλίμα καταστροφολογίας που δεν ανταποκρίνεται στα αντικειμενικό δεδομένα.

59d9bac01dc524bb5d8b457e

Σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει μέσα στο 2017 η αξιολόγηση, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. O υπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων τονίζει ότι «οι εκτιμήσεις ξένων οίκων, τραπεζών, οι αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε σχέση με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, τα ίδια τα μεγέθη των επενδύσεων τα οποία δείχνουν ότι ανακάμπτουν, η μείωση της ανεργίας –όλα αυτά είναι συγκεκριμένα κομμάτια της σημερινής πραγματικότητας».

Όσον αφορά την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «θετική» τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και υπογραμμίζει: «Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί και ευτυχώς με βάση τη δική μας ταυτότητα, την ταυτότητα της χώρας μας, η υπόθεση της προστασίας των αρχαίων σε αυτόν τον τόπο τελικά πρέπει να γίνεται σεβαστή – και αυτό ισχύει για όλους, μα όλους, τους επενδυτές». Και, εν τέλει, «δεν θα πρέπει στο όνομα της κρίσης να υπονομεύσουμε τελικά την ίδια την ταυτότητα της χώρας».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, ο Π. Σκουρλέτης υποστηρίζει: «Θα εκλεγεί ένας αρχηγός ανάμεσα σε δέκα υποψηφίους που δεν είναι γνωστό ποιο είναι το νέο πλαίσιο των αρχών, των κανόνων, των θέσεων, των προγραμματικών προτάσεων αυτού του κόμματος που καλείται να ηγηθεί κάποιος». Ως εκ τούτου, προσθέτει, «πρόκειται δηλαδή για την, θα έλεγε κανείς, μεγαλύτερη μέχρι τώρα απαξίωση της έννοιας του πολιτικού υποκειμένου που έχει δει η ελληνική πολιτική ζωή», ενώ επισημαίνει ότι αν ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν χειραφετηθεί απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ΝΔ, τότε προφανώς δεν θα έχει θετική προοπτική.

Με αφορμή, τέλος, τον προϋπολογισμό και τα κονδύλια που κατευθύνονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι υπάρχει αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με το τι προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του 2017, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση για «περίεργη δημιουργική λογιστική».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…