Σκουρλέτης από Μεσολόγγι: Προέχει η καταγραφή των ζημιών

«Εκείνο που προέχει αυτή την στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια, είτε επιχειρήσεις, είτε οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο».

5a23b5aa1dc524ff688b4574

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις που έκανε στο Μεσολόγγι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν το περασμένο Σάββατο από το κύμα κακοκαιρίας.

Μάλιστα, όπως είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τα όσα είδε κατά την περιοδεία του, «σε αρκετά σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές».

Παράλληλα σημείωσε, ότι «είναι θετικό το γεγονός πως υπήρξε άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο Δήμους» προσθέτοντας: «Βεβαίως η αμεσότητα της κινητοποίησης δεν μπορεί να υπερβεί κάποιες χρόνιες καταστάσεις και την απουσία εδώ και χρόνια κάποιων υποδομών. Αυτά, στις ακραίες καταστάσεις που ζήσαμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έκαναν και την μεγάλη ζημιά».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, είπε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον».

Όπως τόνισε στην συνέχεια, «έχουμε μπροστά μας έναν επόμενο “Γολγοθά”, δηλαδή να μπορέσουμε από κοινού να δώσουμε γρήγορα αποκατάσταση στην καθημερινότητα των πολιτών, με σχέδιο παρεμβάσεων και ευθύνη».

Επίσης ανέφερε, ότι «χρειάζεται σχέδιο, ώστε να μην έχουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις».

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας στο Μεσολόγγι ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Αμφιλοχίας, εκπροσώπων αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…