Newsroom

Newsroom

Σκουρλέτης δεν απολύθηκε κανείς συμβασιούχος

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» διέψευσε ότι ο ίδιος είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση στους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

5a2cdbc71dc5246c308b4567

«Δεν απολύθηκε κανείς, δεν τους υποσχεθήκαμε τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πως έληξαν οι συμβάσεις τους και προκηρύχθηκε ανοιχτός διαγωνισμός με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

«Δεν υπήρχε κανένας από τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με πάνω από τρεις συνεχόμενες ανανεωμένες συμβάσεις» υποστήριξε, τονίζοντας: «Είπαμε ότι πρέπει να πάμε σε ανοιχτό διαγωνισμό για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία. Το ΑΣΕΠ οργάνωσε ανοιχτό διαγωνισμό και έως τότε αυτοί οι άνθρωποι εργάζονταν μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα του διαγωνισμού».

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε, επίσης, πως δεν ισχύει ότι οι όροι του διαγωνισμού άλλαξαν.

«Δεν άλλαξαν οι όροι του διαγωνισμού. Τι πιο δίκαιο από ένα ανοιχτό διαγωνισμό με τα κριτήρια του ΑΣΕΠ; Ο διαγωνισμός έγινε με βάση πάγια κριτήρια του ΑΣΕΠ και προστέθηκε μια ειδική ρύθμιση για μοριοδότηση των συμβασιούχων που αφορούσε το 50% των θέσεων. Δεν απολύεται κανείς. Από το 2015 δεν απολύθηκε κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολυμένοι υπάρχουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει χιλιάδες απολύσεις όταν έρθει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Διαχρονικό ζήτημα οι συμβασιούχοι»

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι πρόκειται για ένα διαχρονικό ζήτημα καθώς «υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται για 16 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις», ενώ εξήγησε ότι «πολλά προγράμματα ήταν συγχρηματοδοτούμενα και συνεχίζουν με κρατική χρηματοδότηση. Απέναντι σε αυτούς (σ.σ. όσους εργάζονταν τόσα χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις) η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αναγνωρίσει την πραγματική τους σχέση εργασίας. Αρωγός μας σε αυτή την προσπάθεια είναι και η ΕΕ που λέει ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των συμβάσεων», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τέλος, ο Πάνος Σκουρλέτης αναγνώρισε: «Πρέπει να δούμε πώς θα λυθεί το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας», χαρακτηρίζοντας σε άλλη κατηγορία εκείνους που εργάζονταν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθώς το «Ελεγκτικό συνέδριο είπε ότι δεν μπορείτε να ανανεώσετε για τρίτη φορά τη σύμβαση τους αφού προσκρούσει στο Σύνταγμα. Ως Υπουργείο Εσωτερικών είπαμε να βρούμε μια λύση. Να θωρακίσουμε τους δήμους με εργαζόμενους για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες», τόνισε και πρόσθεσε πως έτσι ελήφθη η απόφαση για ανοιχτό διαγωνισμό με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών

Κληθής να σχολιάσει τα σχέδια για κατάτμηση της Β’ Αθηνών σε τρεις εκλογικές περιφέρειες ο Σκουρλέτης σημείωσε: «Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ υποψηφίου και ψηφοφόρου σε αυτή την τεράστια περιφέρεια. Σημασία έχει αν θα στηρίξουμε ένα μέτρο που είναι εξόφθαλμα σωστό», ενώ αναφορικά με την κριτική που ασκείται είπε: «αν κριτήριο ήταν να στηρίξουμε κάποιους που είναι αναγνωρίσιμοι τότε θα έπρεπε να κρατήσουμε τη Β’ Αθηνών όπως είναι».

αναφορικά με τις όποιες αλλαγές εξετάζονται τις χαρακτήρισε ως «μέτρο εξυγιαντικό». «Χρειάζονται 200 ψήφοι οπότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», σημείωσε.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…