Σκουπίδια και σκόνη οι μετανάστες για εκπρόσωπο της αστυνομίας (video)

«Αθόρυβη σκούπα» που ρουφάει τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια είναι η ΕΛΑΣ για τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, την ίδια ώρα που φωτογραφίες παιδιών μεταναστών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

mpatsoi

Σε τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ για να τοποθετηθεί για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια. Την τοποθέτησή του ξεκίνησε με ιδιαίτερο στόμφο, περιγράφοντας, μάλιστα, την ΕΛΑΣ ως μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας σκούπα η οποία σιγά σιγά θα μαζέψει όλα τα… σκουπίδια (!) από τα Εξάρχεια.

Η δήλωσή του αυτή, την οποία επανέλαβε και στη συνέχεια, δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη, πόσο μάλλον όταν την ίδια ώρα κατακλύζουν το διαδίκτυο φωτογραφίες μεταναστών με τα μικρά παιδιά στα χέρια και τις αγκαλιές τους. 

Στη συνέχεια της εκπομπής, η παρουσιάστρια, Μάιρα Μπάρμπα, επιχείρησε να δοθούν διευκρινήσεις για το τι μπορεί να εννοεί «σκουπίδια» ο κ. Μπαλάσκας, λέγοντάς του με νόημα ότι προφανώς με τη λέξη σκουπίδια εννοεί την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας και όχι τους ανθρώπους.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, όμως, προχώρησε σε διευκρινήσεις χρησιμοποιώντας χειρότερα σχήματα, για να ξεκαθαρίσει: «Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».

Άρα οι μετανάστες τελικά είναι… μια ενοχλητική σκόνη που προφανώς και θα ρουφήξει η σκούπα, ενώ πραγματικά σκουπίδια είναι κάποιοι άλλοι άνθρωποι, ποινικοί, αριστεροί και αναρχικοί που ο Μπαλάσκας «βλέπει» σε άλλες καταλήψεις των Εξαρχείων και επιθυμεί με λύσσα να εξαφανίσει.