Σκοτώθηκε σε «περίεργο» τροχαίο ο υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου Ηλείας

Οι συνθήκες του τροχαίου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά καθώς ο ίδιος ο αστυνομικός ήταν ένας έμπειρος οδηγός

Μάκης Νοδάρος 02/03/2021 | 17:04

Σε ένα περίεργο τροχαίο δυστύχημα, σκοτώθηκε χθες ο 46χρονος υποδιοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας Νικόλαος Γεωργίου πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, βυθίζοντας στο πένθος τους συναδέλφους του και την οικογένειά του.

Ο αστυνομικός που είχε υπηρετήσει και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ευρισκόμενος σε ώρα υπηρεσίας για άγνωστους λόγους καρφώθηκε με το υπηρεσιακό του όχημα πίσω από ένα απορριμματοφόρο που κινείτο στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, κοντά στην διασταύρωση Βουνάργου και σε σημείο όπου ο δρόμος φωτιζόταν.

Φωτογραφία: apokalypseis.com/

Στον θάνατο με προβληματικό όχημα;

Οι συνθήκες του τροχαίου δημιουργούν πολλά ερωτηματικά καθώς ο ίδιος ο αστυνομικός ήταν ένας έμπειρος οδηγός και θεωρείται απίθανο να μην αντιλήφθηκε το προπορευόμενο απορριμματοφόρο το οποίο – όπως είπε στο www.apokalypseis.com ο δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος – είχε σε λειτουργία όλα τα φώτα του.

«Ο αστυνομικός φαίνεται ότι έπεσε επάνω στο απορριμματοφόρο χωρίς να αντιδράσει… Δεν υπάρχει φρενάρισμα στο σημείο. Όμως θέλω να σας πω ότι το υπηρεσιακό του όχημα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Κάποιοι που ήρθαν στο σημείο του δυστυχήματος έλεγαν ότι δεν είχε φρένα. Τα λάστιχά του ήταν φθαρμένα. Δεν είχε αερόσακους… Απορώ πώς η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί αυτά τα οχήματα για υπηρεσιακούς λόγους» – τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κατήγγειλαν ότι το όχημα που οδηγούσε ο 46χρονος αστυνομικός και αρκετά ακόμη οχήματα που χρησιμοποιούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με φθαρμένα λάστιχα, προβληματικά φρένα, χωρίς αερόσακους κλπ.

Αυτό φυσικά θα επιβεβαιωθεί μέσω του Ειδικού Εμπειρογνώμονα Τεχνικού Συμβούλου που ενδεχομένως θα βάλει η οικογένεια του αστυνομικού αν και αποτελεί καθήκον του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να προβούν αμέσως σε έλεγχο του οχήματος και να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

 

Ο Νικόλαος Γεωργίου ήταν ο γιός του αείμνηστου Δημήτρη Γεωργίου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που πριν από αρκετά χρόνια με τις έρευνές του που έκανε με κίνδυνο της ζωής του είχε αποκαλύψει και οδηγήσει στα δικαστήρια – όπου και καταδικάστηκαν τελεσίδικα – τα κυκλώματα επίορκων αστυνομικών που υπηρετούσαν στα Τμήματα Ασφαλείας Πύργου και Αμαλιάδας, οι οποίοι σχετίζονταν με εμπόριο ναρκωτικών και κυκλώματα μαστροπών.

Πηγή: www.apokalypseis.com