Σκοτωθείτε…. εύκολα σε κάθε λεπτό!

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 ο Φιλ Ανσέλμο, ο τότε τραγουδιστής των Pantera, έβαζε βόμβες στο μυαλό μας "φτύνοντας" τους στίχους στο μικρόφωνο.

SEPT14 01 492690943

Η σχεδόν κτηνώδης δύναμη του όταν τραγουδούσε δεν μπορούσε να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Κάτι θα μπορούσε να συμβαίνει με τις διαφημιστικές εταιρίες  που λανσάρουν ένα προϊόν… και μάλιστα όταν απευθύνονται στον Έλληνα οδηγό. 

Ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος της διαφήμισης … ειδικά όταν αυτή δεν γίνεται σωστά, και πόσο μάλλον  όταν απευθύνεται σε ζωτικής σημασίας θέματα όπως η οδική συμπεριφορά. 

Μια διαφήμιση για να είναι πετυχημένη πρέπει να φτύνει το νόημα της- τις λέξεις της- με μία πρωτοφανή ομότητα για να καρφωθούν στο μυαλό όλων μας. Το θέμα της οδικής ασφάλειας δεν είναι παιχνίδι για να το προσπερνά κανείς αδιάφορα. Όμως η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ”Βενέτη’‘, βρήκε προφέσορες στο είδος της οδικής ασφάλειας για να λανσάρουν το προϊόν της εταιρίας. Και μπορεί ίσως να κατάφεραν να προωθήσουν το προϊόν, την ίδια στιγμή όμως έδειξαν και πως ο Έλληνας αντιμετωπίζει την οδική συμπεριφορά. Πράγμα άκρως εγκληματικό! Και καλά ο Έλληνας  οδηγός που είναι εντελώς ζαμάν φου, και  κινείται με μεγάλη ταχύτητα κρατώντας κινητό, τσιγάρο και φραπέ είναι τρίβλακας.

Εχει την ψευδαίσθηση ότι επειδή πήρε το δίπλωμα με σταμάτημα-ξεκίνημα και οπισθογωνία ότι είναι οδηγός. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα που ένας αναγνωρισμένος οδηγός αγώνων δεν τολμά ποτέ να κάνει. Γιατί; Επειδή ο οδηγός αγώνων, ο υψηλού επιπέδου οδηγός, ξέρει τους κινδύνους και πως να προφυλάσσεται από αυτούς. Όμως πως δικαιολογείτε μια ομάδα που στήνει μια διαφημιστική καμπάνια και είναι επαγγελματίες στο είδος τους, γνωρίζοντας πολλά πράγματα στην αγορά και όχι μόνο,  να υποπέσει σε μια τέτοια γκάφα ολκής; 

Ιδού η φωτό με την διαφημιστική καμπάνια:

Eδώ οφείλουμε να πούμε και ένα τεράστιο μπράβο στο μαρκετινγκ των καταστημάτων ”Βενέτη” που μας προτρέπει να οδηγούμε ενώ τρώμε και πίνουμε καφέ, μιλώντας στο κινητό.  Πραγματικά σπανίζουν τέτοια μυαλά στην φτωχή μας Ελλαδίτσα.

Υ.Γ Η ρεκλάμα έπρεπε να γράφει σκοτωθείτε… εύκολα σε κάθε λεπτό