Σκότωσαν πολύτεκνο βοσκό και τον έθαψαν σε χωράφι για να του πάρουν τον μισθό του

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Ακόμα και οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εξαφάνισης του 52χρονου Αλβανού βοσκού Χαμίτ Μπάλα από την…

ptoma660

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ακόμα και οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εξαφάνισης του 52χρονου Αλβανού βοσκού Χαμίτ Μπάλα από την Κοζάνη και πατέρα 5 παιδιών, ανατρίχιασαν όταν κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με μία σχεδιασμένη δολοφονία που στόχο είχε τον …μισθό του άτυχου άντρα. Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, η ανθρωποκτονία σε βάρος του 52χρονου Χαμίτ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 2 Ιουνίου από το Καλονέρι Κοζάνης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο ομοεθνείς του, (26 και 51 χρονών) και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού. Στις 9 Ιουνίου 2014 δηλώθηκε η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Σιάτιστας από συγγενικό πρόσωπο του 52χρονου.

Για τον εντοπισμό του πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών και αφού έγινε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του θύματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως την ημέρα της εξαφάνισης του θύματος, του είχε κλείσει ραντεβού με το πρόσχημα κάποιας εργασίας ο 26χρονος.

Κατά την πορεία της έρευνας προσήχθη προχθές τη νύχτα ο 26χρονος Αλβανός και κατά την εξέτασή του ομολόγησε περιγράφοντας με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι από κοινού με τον 51χρονο ομοεθνή του παρέσυραν το θύμα κοντά σε φάρμα εκτροφής ζώων μινκ σε αγροτική περιοχή του Καλονερίου Κοζάνης, όπου τον τραυμάτισαν θανάσιμα χτυπώντας τον στο κεφάλι με μεταλλικό κάβουρα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, που γνώριζαν από τον ίδιο πως εκείνη την ημέρα θα έπαιρνε ως αμοιβή για την εργασία του, ενώ στη συνέχεια τον έθαψαν σε οργωμένο χωράφι, κοντά στην φάρμα.

Ο 26χρονος υπέδειξε το ακριβές σημείο που ήταν θαμμένο το θύμα και ακολούθως πραγματοποιήθηκε εκταφή του πτώματος, παρουσία του Ιατροδικαστή Δυτικής Μακεδονίας. Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό