Το σκοτεινό καλοκαίρι της Ελλάδας

Είσαι στη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Κω… Διάλεξε όποιο νησί θες. Καλοκαίρι, ή αλλιώς σεζόν. Θα τους δεις εκεί. Ή μπορεί και να μην τους δεις.

5b9a4d051dc5247a658b457e

«Τώρα έχω φύγει από το νησί. Σταμάτησα τη δουλειά γιατί κάνω μια θεραπεία. Έπαθα ένα πρόβλημα στο στομάχι μου από το άγχος και έφυγα. Ένιωθα συνεχόμενους πόνους στο στομάχι, σαν κάποιος να μου έριχνε γροθιά. Για μέρες. Στην αρχή έκανα υπομονή αλλά δεν άντεξα. Ο γιατρός μου είπε να ξεκουραστώ για να φτιάξω το στομάχι μου. Από Σεπτέμβρη βέβαια πρέπει να ξαναπιάσω δουλειά».

Ο Κώστας δουλεύει μάγειρας σεζόν σε ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια. Όταν θα ακούσεις ότι κάποιος δουλεύει σεζόν υποψιάζεσαι πως οι συνθήκες εργασίας είναι τουλάχιστον εντατικές. Οι κουζίνες όμως αποτελούν την ναυαρχίδα της εκμετάλλευσης.

«Δουλεύεις από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη. 12ωρο, 30 μέρες τον μήνα, χωρίς ρεπό. Εννοείται ότι πληρώνεσαι το 8ωρο μόνο. Κανονικά δικαιούμαστε μία ώρα διάλειμμα αλλά ποτέ δεν συμβαίνει αυτό. Ούτε φαγητό ούτε τίποτα. Είμαστε μέσα στην πίεση όλη μέρα και όλο αυτό σου δημιουργεί εκνευρισμό. Ειδικά όταν βλέπεις ότι βγάζεις δουλειά για παραπάνω άτομα. Αντί να προσλάβουν περισσότερους πιέζουν εμάς και καταλήγει να τρέχει ένα άτομο σε τρία πόστα», λέει ο Κώστας.

Η Μαρίνα είναι εργαζόμενη στη ρεσεψιόν ενός μεγάλου ξενοδοχείου. «Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν 30 στα 30. Δυστυχώς, έχει γίνει πλέον νοοτροπία. Άλλα υπογράφεις, άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα. Εμείς έχουμε την κλαδική σύμβαση, όσοι δουλεύουμε ρεσεψιόν, 830 μικτά. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι μισθοί είναι εξευτελιστικοί. Τριάντα στα τριάντα, σπαστό ωράριο και 700 ή 800 ευρώ. Δηλαδή διαμονή και γύρω στα 20 ευρώ τη μέρα. Άλλοι συνάδελφοι μου έχουν πει και για 500».

Σύμφωνα με τον Γραμματέα του Σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων, Γιώργο Χότζογλου, οι εποχικοί στον κλάδο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα αυτή την περίοδο. «Η παραβατικότητα των εργοδοτών τα τελευταία δύο με τρία χρόνια στα ξενοδοχεία είναι σε έξαρση καθώς δεν έχει γίνει κάποια ρύθμιση με τις κλαδικές συμβάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι συμβάσεις καθορίζονται αυθαίρετα από το πόσα είναι διατεθειμένος να σου δώσει ο εργοδότης και η «συμφωνία» γίνεται με τον καθένα ξεχωριστά. Άλλος μπορεί να παίρνει 100 ευρώ πάνω, άλλος 100 κάτω, για την ίδια δουλειά. Όπως κλείσει η «διαπραγμάτευση».

Μηνιαίες συμβάσεις για να σε διώχνουν ή να σε απειλούν

«Οι συμβάσεις που υπογράφουμε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τα λεφτά που θα πάρουμε καθορίζονται από την «καλή θέληση» του εργοδότη», σημειώνει ο Κώστας. «Στο χαρτί λέει ότι δουλεύουμε πενθήμερο οκτάωρο. Δηλώνουν τα μισά και τα άλλα μαύρα. Τελευταία μάλιστα, έχουν βρει και νέο κόλπο. Σου κάνουν μηνιαίες συμβάσεις για να μπορούν να σε διώξουν όποτε θέλουν. Ή έστω να σε απειλήσουν γι’ αυτό», προσθέτει.

Η Μαρίνα, αναρωτιέται: «Γιατί να μην δουλεύεις πενθήμερο και να βρει άλλος ένας συνάδελφος δουλειά; Οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ο κλασικός τρόπος με τον οποίο οι εργοδότες «γλιτώνουν» εξτρά εργαζόμενους. Πρέπει όμως να διασφαλίσεις ότι θα παίρνεις παραπάνω λεφτά για να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί αλλιώς, δεν βγαίνεις».

Οι καταγγελίες που δέχεται το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων από εργαζόμενους στον κλάδο είναι πάρα πολλές. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, επικρατεί μια νέα «τάση», όπως περιγράφει ο κ. Χότζογλου, με τους εργοδότες να καταγγέλλουν τις συμβάσεις στο τέλος Αυγούστου. «Ενώ τα ξενοδοχεία μένουν ανοιχτά μέχρι τέλη Οκτώβρη, οι εργοδότες προχωρούν μαζικά σε καταγγελία της σύμβασης του εργαζόμενου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Για το υπόλοιπο διάστημα καλούνται να δουλέψουν ‘’μαύρα’’», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το φαινόμενο αυτό που ξεκίνησε πέρσι, φαίνεται να έχει πάρει μαζικές διαστάσεις, σε διάφορες περιοχές φέτος. Μάλιστα, στα μέρη όπου το σωματείο δεν έχει ισχυρή εκπροσώπηση, τα φαινόμενα αυτά αποτελούν τον κανόνα, σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου.

Απολύουν εργαζομένους που επιχειρούν τη δημιουργία σωματείου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε μεγάλους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος. Στα νησιά αυτά, σημειώνει ο κ. Χότζογλου, το σωματείο δεν έχει καταφέρει να έχει συνδικαλιστική παρουσία, γιατί όποτε επιχειρήθηκε, οι εργοδότες το έμαθαν κατευθείαν και οι εργαζόμενοι που ήταν έτοιμοι να φτιάξουν το σωματείο, απολύθηκαν.

Ειδικά στη Μύκονο, συναντώνται οι μεγαλύτερες αυθαιρεσίες, όπως περιγράφει ο κ. Χότζογλου: «Στη διάρκεια μιας σεζόν 4-5 μηνών ξενοδοχεία αλλάζουν προσωπικό δύο και τρεις φορές. Ξεκινούν Απρίλιο – Μάιο, περνάει ένας μήνας, ο εργαζόμενος απλήρωτος, περνάει δεύτερος, το ίδιο. Στο δεύτερο μήνα που ο εργαζόμενος πάει να ζητήσει τα λεφτά του, απόλυση. Δεν έχουν προλάβει να κλείσουν έτος και βάσει της εργατικής νομοθεσίας δεν δικαιούνται ούτε αποζημίωση ούτε τίποτα. Και έρχονται μετά σε εμάς και τρέχουμε στις επιθεωρήσεις εργασίας μήπως και πάρουν τα δεδουλευμένα, το δώρο που δικαιούνται».

Κρεβάτια σε γυμναστήρια, πισίνες και κοντέινερ

Πολλά από τα περιστατικά των καταγγελιών αφορούν και στη διαμονή των εργαζομένων. Ενώ ο εργοδότης δεσμεύεται να παρέχει και κάποιο κατάλυμα στον εργαζόμενο, δεν είναι λίγες οι φορές που ο εργαζόμενος εξαπατάται. Πέρσι, μάλιστα, εργαζόμενη στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου, κατήγγειλε στο σωματείο πως με την άφιξή της, το κατάλυμα που της παρουσίασε ο εργοδότης ως τον χώρο ξεκούρασής της, ήταν το γυμναστήριο του ξενοδοχείου. Με αποτέλεσμα η κοπέλα να αναγκάζεται να ξυπνάει από τις 8 το πρωί από τους πελάτες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα όργανα γυμναστικής. Σε άλλες καταγγελίες, ράτζα στοιχισμένα στη σειρά στον χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου παρουσιάζονται ως καταλύματα, αλλά και τα γνωστά, πλέον, κοντέινερ που στοιβάζονται εργαζόμενοι στη Μύκονο. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργοδότες παρέχουν σωστά καταλύματα στους εργαζόμενους.

«Το χειρότερο είναι να ξέρεις ότι ο εργοδότης έχει ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, πολλά εκατομμύρια, συγκροτήματα ξενοδοχείων με θαλάσσια πάρκα, αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία κλπ. Πουλάει μια χλιδάτη εικόνα στον τουρίστα η οποία στην τελική, χτίζεται πάνω στις πλάτες μας. Συμβαίνει και το άλλο. Επειδή αυτά τα ξενοδοχεία συνήθως είναι και all inclusive, οι μόνοι οι οποίοι ενισχύουμε την τοπική αγορά του νησιού είμαστε οι εργαζόμενοι. Μόνο εμείς ψωνίζουμε στα mini market, τρώμε στα ταβερνάκια», λέει ο Κώστας.

«Στα all inclusive η παραγωγή είναι συνέχεια στο κόκκινο», αναφέρει η Μαρίνα. «Γιατί όπως και να ‘χει θα ταΐσεις 300 άτομα, έρθουν δεν έρθουν. Πάντα, κάθε μέρα είσαι στο πικ. Και μπαρ και κουζίνα. Δεν υπάρχουν χαλαρές μέρες. Η λογική αυτή παίζει πολύ σε διάφορα νησιά.

Χωρίς επιθεώρηση εργασίας οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

Όποιος εργαζόμενος επιθυμεί να προχωρήσει σε κάποια καταγγελία, σημειώνει ο κ. Χότζογλου, απευθύνεται στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, κι έπειτα οι καταγγελίες κοινοποιούνται στο αρμόδιο υπουργείο, που είναι το υπουργείο Τουρισμού και στον ΣΕΠΕ, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει ελέγχους.

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι η υποστελέχωση του ΣΕΠΕ, αποτέλεσμα των μνημονιακών ετών. Υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν καν επιθεώρηση εργασίας. Ένας εργαζόμενος στη Μύκονο, τη Σαντορίνη ή την Πάρο θα πρέπει να πάει στην Σύρο για να κάνει την καταγγελία. Συν το γεγονός ότι αποτελεί πρόβλημα και η εντοπιότητα. Σαν συνδικαλιστική οργάνωση έχουμε διαπιστώσει πως ένας άνθρωπος που μένει 12 μήνες, για παράδειγμα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και συναναστρέφεται όλο το χρόνο με εργοδότες και εργαζόμενους, δεν μπορεί να βγει το καλοκαίρι και να πάει να κάνει ελέγχους. Γι’ αυτό και προτείνουμε στο υπουργείο και στον ΣΕΠΕ κάθε χρόνο οι έλεγχοι να γίνονται από κλιμάκια διαφορετικών περιοχών. Σίγουρα το κόστος είναι μεγαλύτερο αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Χότζογλου στάθηκε στη μεγάλη τομή που θα επιφέρει στον κλάδο η υποχρεωτικότητα στις συμβάσεις εργασίας, που αυτή την περίοδο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. «Θα μας λύσει τα χέρια», σημειώνει. «Αυτομάτως ο κλάδος θα μπει σε μια συλλογική ρύθμιση και οι εργοδότες θα σταματήσουν να δίνουν 500 ευρώ στη σύμβαση και τα υπόλοιπα κάτω από το τραπέζι», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…