Newsroom

Newsroom

«Σκονάκι» Μητσοτάκη στη Δικαιοσύνη

Έμμεση προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης με αφορμή την αγωγή Κεραμέως κατά της ΟΛΜΕ

mitsotakis1 0 1

Λίγες ώρες πέρασαν μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ενάντια στην ΟΛΜΕ, η οποία είχε προκυρήξει στάση εργασίας για τη Δευτέρα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου που αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στο φόρουμ «project2030.gr», το οποίο διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων».

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Αγωγή Κεραμέως κατά ΟΛΜΕ

Νωρίτερα, κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να αναγνωρίσει ως παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου και ώρες 11 πμ – 2 μμ, κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένες εδώ και πάνω από ένα μήνα οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Σχολεία, και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Σάββατο, το μεσημέρι, λόγω του κατεπείγοντος.

«Μόλις χθες το απόγευμα παρακολουθήσαμε άναυδοι την ΟΛΜΕ να καλεί, μέσω ανακοίνωσής της, σε τρίωρη στάση εργασίας «όσους/-ες εμπλέκονται στις εξετάσεις των Προτύπων Σχολείων», καθώς, όπως αναφέρεται, είναι «γνωστή η πλήρης αντίθεση της ΟΛΜΕ στο θεσμό των Προτύπων Σχολείων, λόγω του αντιπαιδαγωγικού και βαθιά ταξικού χαρακτήρα τους», αναφέρει το δελτίο Τύπου που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. 

Άλλαξε χέρια η ιστοσελίδα «newsit» – Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πλέον η ειδησεογραφική ιστοσελίδα

Μαρινάκης 1

Άλλαξε χέρια η ιστοσελίδα «newsit» – Στην Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πλέον η ειδησεογραφική ιστοσελίδα

Στην Alter Ego Media καταλήγουν –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Newsit.gr και τα…

Φυλακές Αλικαρνασσού: Δάκρυα, απειλές και ναρκωτικά – Η ομολογία του αστυνομικού που συνελήφθη

φυλακες

Φυλακές Αλικαρνασσού: Δάκρυα, απειλές και ναρκωτικά – Η ομολογία του αστυνομικού που συνελήφθη

Ο αστυνομικός των φυλακών Αλικαρνασσού κλαίει για τη στολή που ατίμωσε, μα το φορτίο είχε…

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 32χρονος προπονητής για γενετήσιες πράξεις με 14χρονη μαθήτριά του

συλληψη

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 32χρονος προπονητής για γενετήσιες πράξεις με 14χρονη μαθήτριά του

Ο κατηγορούμενος διώκεται για κατάχρηση ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση και μετά την απολογία τους στην 6η…