Σκληρό, τηλεοπτικό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Πολάκη και Βορίδη για την προανακριτική (video)

«Ας τολμήσουν να μας πετάξουν έξω με τη φρουρά», δηλώνει ο Π.Πολάκης, «αυτά τα κάνουν οι χρυσαυγίτες», απαντά ο Μ. Βορίδης

4937596 1

Η ακραία αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά ΝΔ και ΚΙΝΑΛΛ ώστε να εξαιρεθούν από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, τα ήδη διορισμένα σε αυτήν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανεβάσει την πολιτική αντιπαράθεση και ένταση στα ύψη.

Μητσοτάκης και Γεννηματά, σε μια σπάνια στιγμή κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, αποφάσισαν να εκδιώξουν τον Π. Πολάκη και τον Δ. Τζανακόπουλο διότι ίσως, λένε, στο μέλλον μπορεί να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει κορυφωθεί,με τον Παύλο Πολάκη να πρωτοστατεί στην αποκάλυψη των πραγματικών στοχεύσεων της συγκεκριμένης κίνησης. Το ρόλο του απολογητή της μεθόδευσης ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Με χθεσινή του ανάρτηση στο Facebook o Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για απόφαση χουντικής έμπνευσης, η οποία είχε τριπλό σκοπό, να ελεγχθεί η σύνθεση της Επιτροπής, να προστατευτούν μάρτυρες και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη σχετικά με τη Novartis.

Συνεχίζοντας, σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το θέμα της προανακριτικής, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, αναφέροντας τα εξής: 

«Η γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που αναφέρεται αφορά την Εξεταστική για το Βατοπέδι και δεν παίρνει θέση αν μπορεί να αποβληθεί μέλος της Επιτροπής. Είναι μεγάλη ψευτιά αυτό που λέει στα κανάλια η Ν.Δ. από χθες. Η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής είπε ότι μπορεί να ιδρυθεί ζήτημα αμεροληψίας αν κάποιος που συμμετέχει στην προανακριτική έχει κληθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση που εξετάζεται. Ούτε εγώ ούτε ο κ. Τζανακόπουλος έχουμε κληθεί ως μάρτυρες από τους Εισαγγελείς στην μήνυση του Σαμαρά κατά του κ. Παπαγγελόπουλου. Ζήτημα εξαίρεσης μπορεί να βάλει ο κατηγορούμενος ή εμείς ότι εξαιρούμαστε».

«Τα μέλη της Ν.Δ. κάνουν νομικούς ακροβατισμούς γιατί θέλουν να στρέψουν αλλού τη συζήτηση και να μην αφήσουν να αναδειχθούν στην προανακριτική η βρωμιά της κλοπής των 32 δις ευρώ από το χώρο του φαρμάκου που πλήρωσε παραπάνω ο ελληνικός λαός από αυτά που έπρεπε».

«Ποιος αποφασίζει την εξαίρεση; Εδώ έχει εφαρμογή ο Κανονισμός της Βουλής που λέει ότι Εξεταστικές και Προανακριτικές συγκροτούνται με διαπιστωτική πράξη του Προέδρου της Βουλής μετά από εισήγηση των προέδρων των Κ.Ο. που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο  να πει μια πλειοψηφία στην μειοψηφία, δεν μου αρέσουν τα μέλη που έβαλες, βάλε τα άλλα. Γι’ αυτό λέμε για χουντικής προέλευσης».

 «Χρυσαυγίτες είναι αυτοί που επέτρεψαν να αναπτυχθεί η ναζιστική οργάνωση τα χρόνια του 2012 – 2013 όταν δολοφονούσε μετανάστες, πρόσφυγες, τον Παύλο Φύσσα, χρυσαυγίτες είναι αυτοί σαν τον Λοβέρδο που αναγνώριζε τη Χ.Α. ως αυθεντικό κίνημα και όχι εμείς που σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή απέναντί τους».

«Αν εγώ είμαι μεροληπτικός, ο κ. Πλεύρης που είναι πληρεξούσιος του Γεωργιάδη εναντίον της Novartis, ή ο κ. Κεγκέρογλου που κατέθετε μήνυση μαζί με τον Λοβέρδο στον οποίο ασκήθηκε δίωξη, αυτός δεν είναι μεροληπτικός; Ο Μαρκόπουλος και ο Κυρανάκης που έχουν βγει σε όλα τα κανάλια εδώ και 2 χρόνια για να υπερασπίζονται τα στελέχη Αβραμόπουλο – Γεωργιάδη, δεν είναι μεροληπτικοί;»

«Σκοπός όλων αυτών είναι να εκφοβίσουν τους δικαστές που ερευνούν ακόμα την υπόθεση. Την Πέμπτη θα είμαστε στην Επιτροπή. Ας τολμήσουν να βάλουν την φρουρά να μας πετάξουν έξω για να γυρίσουμε και κανονικά σε εποχή χούντας».

Με αντιπερισπασμούς περί «χρυσαυγίτικης συμπεριφοράς», απάντησε ο Βορίδης

Την απάντηση σε όσα είπε ο Παύλος Πολάκης έδωσε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος χαρακτήρισε «χρυσαυγίτικη» την συμπεριφορά των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου. «Οι τελευταίοι που έκαναν αυτά ήταν οι χρυσαυγίτες και νομίζαμε ότι τελειώσαμε», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα περιέγραψε το τι θα συμβεί σε περίπτωση που αρνηθούν να εγκαταλείψουν την αίθουσα όπου θα συνεδριάζει η επιτροπή.

«Από την στιγμή που δεν είναι μέλη της επιτροπής, είναι τρίτοι βουλευτές. Υπάρχουν μέτρα που προβλέπει ο κανονισμός. Το πρώτο είναι ότι εγείρεται ο Πρόεδρος και του κάνει παρατήρηση. Στην συνέχεια επαπειλείται ποινή. Στην συνέχεια στο τέλος του ζητούν την απομάκρυνση. Αν δεν απομακρυνθεί καλείται η φρουρά να τον απομακρύνει».

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…