Σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου σκέφτονται στην Κυβέρνηση

Με την κατάσταση στην Αττική να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο αναφορικά με την πανδημία, στην   κυβέρνηση  τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο  για ακόμα πιο σκληρά μέτρα, με το lockdown τύπου περασμένου Μαρτίου να είναι στο τραπέζι.

NewsRoom 02/03/2021 | 23:01

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί δεν αποκλείεται να προτείνουν ένα σκληρό lockdown που θα ξεκινήσει άμεσα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης και έως την Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου. Μένει ωστόσο να ξεκαθαριστεί αν η πρόταση θα αφορά το σύνολο της χώρας ή συγκεκριμένες περιοχές.

 

Στο κυβερνητικό τραπέζι υπάρχει επίσης η πρόταση να χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια προκειμένου να απομακρύνονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Εξετάζεται επίσης ο περιορισμός ή και απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων εκτός εάν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδημιολόγοι της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είχαν έκτακτη σύσκεψη την Τρίτη, ενώ το πρωί της Τετάρτης πρωί θα συνεδριάσει ολόκληρη η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι αποφάσεις και τα νέα μέτρα ενδέχεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.